Almanya’da Irkçılık Protesto Edildi.

Almanya’nın Hamburg kentinde toplanan onbinlerce insan, son yıllarda artan ırkçılık ve aşırı sağ hareketlere karşı bir protesto gösterisi düzenledi. Gösteriye katılımın çeşitli kaynaklarda 130 bin civarında olduğu bildiriliyor. Buna karşılık bazı kaynaklar ise bu rakamın 80 bin olduğunu söylüyor.

Hamburg’un Jungfernstieg bulvarında toplanan 50 binden fazla kişi, “Hamburg Ayakta – Aşırı Sağa ve Neo-Nazi Ağlarına Karşı” temasıyla bir gösteri düzenlendi. Göstericiler, ellerinde aşırı sağ, ırkçılık ve faşizm karşıtı sloganlar bulunan dövizler taşıdı.

Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve aşırı sağcılığı eleştiren sloganlar atan göstericiler, Aşırı Sağ Almanya için Alternatif Partisi (AfD) politikacıları ve Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner’e tepki gösterdi. Almanya’da yabancı ve Müslüman karşıtı olarak bilinen ırkçı faşist AfD’nin yasaklanmasını destekliyor.

AfD Almanya Federal Meclis’te 78 milletvekiliyle temsil ediliyor.

Oldenburg’ta da Eylemler aralıksız sürüyor. Eylemliliklerin AfD kapanana kadar süreceği gelen bilgiler arasında.

19 Ocak günü Oldenburg’ta toplanan çok sayıda gösterici ırkçılığı protesto etti. Oldenburg alanında toplanan göstericiler , ırkçılık ve faşizm karşıtı sloganlar attı. Alman devletinin ırkçı parti ve örgütleri desteklemesini teşhir etti…

Sosyal ağlarda paylaşın