Almanya’da Irkçı Katliam

Almanya’nın Hanau kentinde iki nargile bara  silahlı saldırı düzenlendi.  9 kişinin katledildiği saldırıyı “aşırı sağcı” olduğu bilinen bir Alman’ın düzenlediği söyleniyor.

Katledilenlerin büyük çoğunluğunun Türkiyeli olduğu bilgisi paylaşılmasına rağmen henüz net bir bilgi paylaşımı yapılmış değil. Ölenlerin arasında Yeni Özgür Politika çalışanlarından Serpil Temiz’in oğlu Ferhat Ünvar’ın olduğu öğrenildi.

 Polisin saldırıyı gerçekleştirdiğini düşündüğü şahsın evine yaptığı baskında 72 yaşındaki annesi ve kendisinin cesetleri ile karşılaştı.

Hessen İçişleri Bakanı Peter Beuth’un verdiği bilgilere göre şüpheli 43 yaşında ve Alman vatandaşı. Beuth şüphelinin annesiyle Hanau’da ikamet ettiğini belirtti. Her ikisinin de ateşli silahla vurulmuş olduğunu belirten Beuth soruşturma makamlarının evde bir de silah bulduğunu söyledi.

Almanya ırkçı saldırıların, ırkçı katliamların o kadar çok yaşandığı bir ülke. Ancak olayın hemen ardından polis yetkililerinin “bölge Rus, Türk gibi mafya örgütlerinin olduğu bir bölge. Mafya hesaplaşması olabilir” değerlendirmesi yapması çok tanıdık bir açıklama. Polis NSU davası diye bilinen davada Dortmunt’ta katledilen Mehmet Kubaşık için de aynı iddialarda bulunmuştu. Hatta maktulün ailesine bu yönde sorular sordu ve soruşturmanın ilk aşamasını mafya hesaplaşması kurgusu üzerinden yürüttü. Daha sonra çıkan gerçekler cinayetin NSU eylemi olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Bugün henüz olayın yeni olmasından dolayı detayları belli değil. Ancak ilk dakikalarda ırkçı saldırı  ihtimali dışında açıklamalar inandırıcılığını yitirdi. Soruşturmayı “saldırının yabancı düşmanı motivasyonlu olduğu yönünde belirtiler” bulunması nedeniyle Federal Başsavcılık üstlendi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.