Almanya’da Demiryolu Emekçileri Greve Gidiyor

Almanya (GHA)
Almanya’da Alman Kamu Demiryolları Şirketi Deutsche Bahn ve Alman Tren Makinistleri Sendikası (GLD) arasında toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanmadığı için grev kararı alındı.

Edinilen bilgilere göre; Alman Kamu Demiryolları Şirketi Deutsche Bahn ve Alman Tren Makinistleri Sendikası (GLD) arasında toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlık nedeniyle bir kez daha grev kararı alındı. GLD, sendikanın taleplerinin işveren tarafından kabul edilmemesi üzerine makinistlere 6 günlük bir grev çağrısı yaptı.

Çalışma saatleri düşürülsün

Sendikanın talepleri arasında çalışma saatlerinin 35 saate düşürülmesi ve vardiyalı işçilere tam ücret ödenmesi bulunuyordu. Deutche Bahn, bu talepleri reddederek çalışma saatlerini 38 saatten 37 saate düşürmeyi önermiş, vardiyalı işçilere tam ücret talebini kabul etmişti. Alternatif olarak ise şirket, işçilere 2026’dan itibaren yüzde 2.7’lik bir ücret artışı teklifinde bulunmuştu.

Grevin, ulaşım başta olmak üzere lojistik ve birçok sektörü etkileyebileceği düşünülüyor. Grev, Çarşamba günü sabaha karşı saat 2:00’de başlayacak ve gelecek hafta Pazartesi günü saat 6:00’a kadar devam edecek. Ocak ayındaki kısa süreli grevin ardından, bu yeni grevin Almanya’da ulaşım sektörü üzerinde büyük bir etki yaratması bekleniyor. Binlerce seferin iptal edilmesiyle yolcuların zor günlerle karşılaşması öngörülüyor.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın