Almanya’da Bosch İşçilerinden Protesto

Emperyalist devletler kendi çıkarları için yine işçinin emekçinin ekmeğine göz koydu. Dünyanın her yerinde şirketler, koronavirüs salgını için devletten yüklü yardım alırken bir yandan da işten atma ya da “maliyeti düşürme” bahanesi olarak kullanıyor. Almanya’da Stuttgart kenti ve çevresindeki Bosch fabrikalarında da Kovid-19 salgını bahanesiyle işten atılma kaygısı işçilerde artarak devam ediyor.

 

Feurbach, Baden, Bühl ve Schwabisch Gmünd’teki işten atma planlarına yeni olarak Bietigheim Bosch fabrikası da eklendi. 

Bosch’un Bietigheim’de bulunan fabrikasının 335 işçi çalışıyor. 2021 sonuna kadar Macaristan’a taşınması planı işçiler tarafından protesto edildi. 

Bütün işçilerin fabrikadan dışarı çıktığı ve çevre fabrikalardan (Mercedes, Mahle, Stihl ve Dürr, Bosch Waiblingen) gelen temsilcilerle 400 kişinin katıldığı eylemde, konuşmaların ardından, “Dayanışma” yazılı bantlar tutularak bütün fabrika çevresi sarıldı.

İşçiler “Direniş var, yaşasın dayanışma”, “İşten atmalara hayır” yazılı dövizler taşırken, Almanca,Yunanca ve Türkçe dillerinde işçi konuşmalarının yapıldığı dayanışma zinciri, bir başka eylemde buluşma çağrısıyla sonlandırıldı. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.