ALMANYA MANNHEİM’DA SOKAK ORTASINDA POLİS İNFAZI

Alman polisinin gerçekleştirdiği sokak ortası infazlara bir yenisi daha eklendi.
Almanya’nın Mannheim şehrinde, polis, psikolojik rahatsızlığı olan 49 yaşındaki Ertekin Özkan’ı, sudan bir bahaneyle sokak ortasında ve annesinin gözlerinin önünde kurşunlayarak öldürdü.

Mannheim Polisi, Ertekin Özkan’a annesinin gözü önünde kurşun yağdırdı. Acılı anne, “Polislere ikna edebileceğimi söyleyip yalvardım, dinlemediler” diye isyan etti
Ertekin Özkan 49 yaşındaydı. Üç çocuk babasıydı.
Elinde bıçakla polislere direniş gösterdiği gerekçesiyle ANNESİ, KIZ KARDEŞİ, VE ESKİ EŞİNİN gözü önünde dört kurşunla vurularak katledildi.

AÇIK VE KASITLI BİR İNFAZ!

Ertekin Özkan’ın kardeşi Meral Sert, polisin abisini ikna etmek için yeterince çaba göstermediğini söyledi. Meral Sert, “Bel altından vurabilirlerdi. Tek kurşun sıkabilirlerdi, ancak onlar kasıtlı olarak ateş ettiler, hem de dört kez” dedi. Özkan’ın eski eşi Yeşim Özkan ise “Yerde vurulmuş yatarken üzerine çullanıp ters kelepçe taktılar” diye tepki gösterdi.
Oğlu, gözleri önünde katledilen anne Seniye Özkan ise şöyle diyordu: “Oğlumu kurtaramadım. Polislere yalvardım ama beni bırakmadılar. Ben elinden bıçağı alabilirdim. Çocuğumu gözümün önünde öldürdüler. Hiçbir şey yapamadım. Dört kurşun sıktılar.”

SORUMLUSU POLİS VE GENÇLİK DAİRESİ

Ertekin Özkan, iş bulmuştu, iki gün sonra işe başlayacaktı.
Ancak eşiyle boşanmış olan Özkan sorunlar da yaşıyordu. Gençlik Dairesi de işe el atmıştı.
Gerisini anne şöyle anlatıyor:
“Oğlum eşinden ayrılınca çocukların bakımını biz üstlendik. İşsiz olan oğlum da bizim yanımıza geldi. Bunun üzerine gençlik dairesi, çocuklara zarar verdiği gerekçesiyle oğlumun evden 31 Aralık’a kadar ayrılması için süre tanıdı. O gün cinnet getirdi. Çocuklarından ayrı ve evsiz kalacağını düşündü. Polisi aradı, suç işlediğini söyledi”.
Polis de geliyor ve sokak ortasında infaz ediyor.
Görüntüler, her şey çok net.
İnfaz çok net.

MERAK EDİYORUZ:

Alman devleti, yargısı bakalım bu sokak ortası katliam karşısında ne yapacak?
Merak ediyoruz;
Ertekin Özkan’ı katleden ve görüntülerde açık kimlikleri belli olan polisleri tutuklayacaklar mı?
Merak ediyoruz;
bu katil polisleri, cam kafesle mahkemeye çıkaracaklar mı? Ayaklarına pranga vuracaklar mı merak ediyoruz?
Merak ediyoruz;
bu katil polislere ceza verilecek mi?

Sosyal ağlarda paylaşın