Almanya: Köln Üniversitesi Nazi Uygulaması olan Prangayla Tedaviyi Savundu!

Almanya Köln Üniversitesi, geçtiğimiz günlerde, 129ab yasaları tutsak edilen Grup Yorum üyesi İhsan Cibelik’in tedavi olmak için kelepçe ve prangalarının sökülmesini istemesinin yersiz olduğun savundu.
İhsan Cibelik getirildiği üniversitenin kliniğinde, tedavi edilebilmesi için kelepçelerinin sökülmesini istemeleri yönünde talebine doktorlar olumsuz cevap verdi. Bu insanlık dışı nazilerden kalma uygulama üzerine İhsan Cibelik tedaviyi kabul etmedi.

Bu durum üzerine Köln Üniversitesinin İnstagram hesabına Dev-genç’liler bir mesaj bıraktı. Aşağıda Dev-Genç’lilerin bıraktığı mesaj sonrası hastanenin verdiği cevap daha da ibretlikti. Hiç bir bilimadamı sorumluluğu taşımadan, asgari insan hakları bilincinden yoksun, Nazilerin hizmetindeki doktorlardan farksız bir bakış açısıyla yazılmış cevaba Dev-genç’liler de bir cevap yazdı.
Aşağıda yazışmayı yayınlıyoruz:

“Nazi uygulamaları ve ideolojisi Mengele artığı doktorlarda yaşamaya devam ediyor”

https://www.instagram.com/p/Cvy-MhXqhqO/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==“@avrupa.devgenc

Dahili konsültasyondan sonra, vakanın gerçeklerini düzeltmek ve ayrıca sağladığınız bilgilere atıfta bulunmak istiyoruz:
Hasta İhsan Cibelik’in 24.07.2023 tarihinde kliniğimizde olduğunu teyit edebiliriz.
Hasta 24.07.2023 tarihinde iki infaz koruma memuru eşliğinde ön muayeneye gelmiştir. Cezaevi görevlilerine göre, hasta kelepçe takmak zorundaydı; bu kelepçeler ancak tıbben gerekli bir muayenenin başka türlü mümkün olmaması durumunda açık bir mahkeme kararıyla çıkarılabilirdi. Planlanan muayeneler için, prangaların çıkarılması kesinlikle tıbbi olarak gerekli değildi, bu nedenle mahkeme kararına uygun olarak kalmaları gerekiyordu.
Hasta, olası sağlık sonuçları hakkında tıbbi bilgilere rağmen bu koşullar altında tedaviyi reddetmiştir.
Bunun üzerine cezaevi görevlileri onu cezaevine geri getirmiştir. Tesisimizde muayene ve tedavi yapma teklifimiz değişmemiştir, ancak yürürlükteki mahkeme kararlarına uymak zorundayız.
Kendisini tedavi eden doktorlar bu noktada herhangi bir görevi kötüye kullanmakla suçlanamaz. Sizi, personelimizi karalamaktan ve Nazi uygulamalarıyla karşılaştırma yapmaktan kaçınmaya çağırıyoruz.”

“Tarih boyunca, insan onuruna karşı işlenen her suç, emirlerin yerine getirilmesiyle meşrulaştırılmıştır. Bu kaba argümanı Nasyonal Sosyalist tarihten de biliyoruz.”

Köln Üniversitesi hastanesinin bu açıklaması üzerine Avrupa Dev-Genç’liler de bir cevap yazdı.;
“Üniversite hastanesine: En azından artık bu kelepçelerin olduğunu kabul edebiliyorsunuz, çünkü kısa bir süre önce personeliniz telefonda hala kelepçelerin olmadığı gibi küstahça bir yalan söylüyordu. Artık yalan söylemiyor olmanız bir ilerleme olsa da, kliniğinizde insanlık dışı uygulamaların bir yargıç tarafından emredildiği söylenerek savunulmasını hala son derece sorunlu buluyoruz.
Doktorlar olarak Hipokrat yemini ettiniz ve böylece kendinizi hastanızın özerkliğine ve onuruna saygı göstermeye adadınız. Bu etik yükümlülüğü sadece yargı kararlarına atıfta bulunarak göz ardı edemezsiniz.
Tarih boyunca, insan onuruna karşı işlenen her suç, emirlerin yerine getirilmesiyle meşrulaştırılmıştır. Bu kaba argümanı Nasyonal Sosyalist tarihten de biliyoruz.
Aksine, tıp uzmanları olarak, insan onuruna aykırı her türlü tedbiri kesinlikle reddetmek ve protesto etmekle yükümlüdürler.
İhsan Cibelik kliniğinizdeki doktorlara onuru ile sağlığı arasında bir seçim yapmak istemediğini belirtmiş ve doktorlardan yardım istemiştir. Ancak doktorlar, masum olduğu varsayılan bir kişinin elleri ve ayakları bağlanarak tedavi edilmesine yönelik insanlık dışı uygulamayı savunmuşlardır.
Hastanın tıbbi riskler konusunda bilgilendirildiğini söylemek, acizliktir, çünkü bu şekilde, suç, kendi onurunu koruduğu İçin açıktan hastanın üzerine atılmıştır.
Kliniğinizi, çalışanlarınıza tıp etiğini bir kez daha hatırlatmaya çağırıyoruz. Hipokrat yemininin ilgili tüm doktorlar (ve bu alaycı cevabın yazarı) tarafından tekrar edilmesini talep ediyoruz.
Ancak her şeyden önemlisi, kliniğinizin Nazi yöntemlerine karşı tavır almasını ve ağır hasta İhsan Cibelik’in insanca tedavi görmesini sağlamasını talep ediyoruz.
Ayrıca Köln Üniversite Hastanesi’nden Hipokrat Yemini’ni hiçe saydığı, İhsan Cibelik ile alay ettiği ve Köln Üniversite Hastanesi’nde insanlık dışı uygulamalarda ısrar ettiği için özür dilemesini talep ediyoruz.
Aksi takdirde, kliniğinizin önünde protestomuzu sürdürmek ve Köln Uniklinik’teki Nazi yöntemlerini tüm kamuoyuna anlatmakta kendimizi sorumlu hissediyoruz.”

Sosyal ağlarda paylaşın