‘Almanya Emniyeti, Türkiyeli muhaliflerin bilgilerini MİT’e resmi olarak verdi’

Almanya’da avukatlık yapan Barış Yeşil Türkiye’de cezaevinde bulunan Alman vatandaşı Kürt sanatçı Hozan Cane’nin (Saide İnanç) kızı Gönül Örs’ün tutuklanmasıyla ilgili dosyada ortaya çıkan bir belgeye göre, Alman polisi Türkiyeli muhalifler hakkında MİT’e resmi olarak bilgi gönderdiğini iddia etti.

Ahvalnews isimli haber sitesine  konuşan Avukat Barış Yeşil’in ortaya çıkardığı belgeye göre, Alman Federal Emniyet Teşkilatı, Türkiyeliler hakkındaki bilgileri Ankara’daki konsolosluğa gönderiyor. Alman konsolosluğundaki memur da bu bilgileri MİT’e, Emniyet’e, Interpol’ün Ankara Dairesi’ne resmi olarak ulaştırıyor. 

Avukat Barış Yeşil « bu yapılanların normalmiş gibi yapılması kabul edilemez. Yapılanların yasalmış gibi sunuyorlar. Bu kesinlikle yasal değildir. Suçtur. Kapanmış bir dava ile ilgili bilginin 2inci 3üncü ülkeye verilmesi suçtur » dedi.

Almanya’da yaşayan Gönül Örs’ün avukatı Barış Yeşil’in,  Almanya’da haklarında soruşturma açılıp beraat eden Türkiyelilerin dosyalarının Ankara’ya resmi olarak gönderilmesini skandal olarak değerlendiriyor. “Bu kesinlikle bir suçtur. Bireysel değil, kurumsal olarak resmi yazışmalarla yapılıyor. İnanıyorum ki, bu skandalın başka büyük blokları da vardır. Bu aysbergin ucudur. Alman kurumlarının sorumluları ortaya çıkarıp, yargılaması gerekiyor” diyor. 

Avukat Barış Yeşil : “Özellikle muhalif veya siyasi davalar, örgüt davaları buradaki sonuç ne olursa olsun bütün bilgiler-belgeler Türkiye’deki kurumlara veriliyor. Şu an bunun kanıtı elimizde bulunuyor. Alman basınında da bu belgeler bulunmakta. Planlı bir şekilde yapılıyor. Muhaliflere karşı Almanya’da açılan davaları, bilgileri, belgeleri Türkiye’ye de gönderiyorlar. Bu skandaldır. Gönül Hanım ve diğer eylemcilere karşı açılan davalar burada takipsizlikle sonuçlandı. Almanya’da suç teşkil edecek bir şey yoktu. Buna rağmen bütün dosyanın olduğu gibi Türkiye’ye ulaştırılması yasadışı şekilde ulaştırılması bizim için büyük bir skandaldır. Biz savcılığa, yetkililere karşı ceza davası açtık. Köln Savcılığı’nın verdiği cevap da çok komik ve gülünç. Savcılık, dosyayı birçok kişiye gönderdiğini belirterek, ‘davada birçok avukat vardı, onlara, yabancı polise gönderdik, onlar üzerinden Türkiye’ye ulaşmış olabilir ’ diye saçma bir savunma yaptı. Elimizde  belgeler var. Tüm bilgiler, direkt Alman Emniyet Teşkilatı tarafından Ankara’ya gönderilmiş” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.