Almanya, Belçika, İngiltere, Hollanda, Avusturya… Tüm Avrupa’da 17 Nisan’da Açlık Grevi Çağrısı !

Dünyanın dört bir yanından 30 Mart-17 Nisan Şehitler Haftasında ölüm orucu direnişçileri için 17 Nisan Cuma günü 1 günlük açlık grevi çağrısı geldi. 17 Nisanda ölüm orucu direnişçilerinin sesine ses katmak için birçok kişi açlık grevine katılacağını açıkladı.

Avrupa Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada 17 Nisan’da tüm avrupa genelinde açlık grevi çağrısı yapılarak şöyle denilmişti:

“İbrahim Gökçek’in direnişi, 12 Nisan’da 300. Güne ulaşmış olacak. Mustafa Koçak’ın ölüm orucu 285. Gününde 17 Nisan’da tüm Avrupa’da, Almanya’da, Avusturya’da, Belçika’da, Hollanda’da, İsviçre’de, Fransa’da, İngiltere’de ve Halk Cephelilerin bulunduğu her yerde direnişçilerimiz için açlık grevinde olacağız . 17 Nisan, bizim için aynı zamanda şehitler verdiğimiz özel bir tarih. Bu günde, açlık grevimizle aynı zamanda tüm şehitlerimizi, özel olarak da son şehidimiz olan Helin Bölek’i anmış olacağız Ölümün koynunda bir direniş sürdürülüyor. İbrahim Gökçek, Mustafa Koçak, şehitliğin eşiğinde “ya zafer ya ölüm” diyerek direniyorlar. Ölüme Ne Kadar Yakınsak, Zafere De O Kadar Yakınız! “

Ülkelerden ve bölgelerden bu çağrıya ilişkin açıklamalar yapıldı bunlardan elimize ulaşanları yayınlıyoruz:

Almanya Halk Cephesi:

“17 Nisan’ da hepimiz bir arkadaşımızı dayanışma açlık grevine katalım, oda bir başkasını , evden eve , yürekten yüreğe dolaşsın açlık grevimiz ! 17 Nisan’da direnişimizi beynimiz patlayıncaya kadar düşünelim , hissedelim !Direnişi somut olarak zafere taşımak için neler yapabiliriz buna yoğunlaşalım! Şehitlerimizi ve 300. Günlerinde olan ölüm orucu direnişimizi bir günlük açlığımızla selamlayalım ! Yüzler , Binler olalım açlık grevimizle direnişimizi zafere yakınlaştırılalım ! “ diyerek açlık grevi eylemine katılacaklarını söylediler.

Dortmund Halk Cephesi:

“TÜM HALKIMIZI VE YOLDAŞLARIMIZI 17 NİSAN CUMA GÜNÜ BİR GÜNLÜK DESTEK AÇLIK GREVİNE ÇAĞIRIYORUZ! ŞEHİTLERİMİZİ ANIYOR, ONLARDAN ALDIĞIMIZ GÜÇ VE ZAFERE OLAN İNANCIMIZLA ÖLÜM ORUCU EYLEMİMİZE DEVAM EDİYORUZ! “ diyerek 17 Nisan ‘ a çağrı yaptılar.

Belçika Halk Cephesi:

“Avrupa Halk Cephesinin çağrısıyla bizlerde 17 Nisan ‘da Şehitlerimiz ve Direnişçilerimiz için bir günlük açlık grevindeyiz. İbrahim ve Mustafa şehitliğin eşiğindeler, Halkın Avukatları, Özgür, Didem ölüm orucundalar. Adalet talepleri kabul edilmeyecek, elde edilmeyecek talepler değildir. Korona koşullarında yapabileceğimizi yapıyoruz. Evlerde yapacağımız yüzlerce açlık grevleri dayanışmayı büyütecektir. Tüm Avrupa’da; Grup Yorum sevenler, Grup Yorum Gönüllüleri, Demokrat, Aydın, Yurtseverim diyen herkes bu çağrıya ses vermeli ve Direnişçilerimizi yaşatmalıyız.17 Nisan ‘da Direnenlerin Barikatını kendi açlığımızla güçlendirelim. “ diyerek açlık grevine katılacaklarını açıkladılar.

Hollanda Halk Cephesi :

“İbrahim, Helin, Mustafa, Aytaç, Ebru, Didem ve Özgür bedenlerini açlığa yatırarak zalime ve zulme karşı barikat kurdular. Bu barikata bir tuğla da biz koyalım! Barikatı güçlendirelim ! 17 NİSAN’ DA 1 GÜNLÜK DESTEK AÇLIK GREVİ YAPALIM! O GÜN ONLARIN AÇLIĞINI PAYLAŞALIM! Grup Yorum Türküleri Söyleyelim Videolar Çekip Paylaşalım! Ben Adalet İstiyorum Diyen, Ben Halkın Sanatına Özgürlük İstiyorum Diyen, Ben Grup Yorumu Seviyorum, Türkülerini Söyleyesin İstiyorum Diyen Herkesi; Korona Koşullarında Evlerden veya Çıkılabilen Yerlerde Sokaklarda, Her Ne Yapabiliyorsa Ne Kadar ve Nasıl Yapabiliyorsa, Bu Direnişe Destek Vermeye Çağırıyoruz!” şeklinde açıklama yaparak onlarda açlık grevine katılacakların açıkladı.

Avusturya Halk Cephesi:

Avusturya Halk Cephesi de yaptığı açıklamada, 17 Nisan açlık grevine katılacaklarını belirttiler. Açıklamada “Viyana’dan, Graz’dan, Linz’den, Neukirchen’den, İnnsbruck ve çevresindeki şehirlerden, Mattersburg’ dan… kısacası bulunduğumuz her yerden açlığın barikatını büyütmek için biz de açlık grevinde olacağız” denildi.

Ölüm orucu direnişine destek için açlık grevi direnişi büyüyor. Onların sesine ses katmak isteyen halk 17 Nisan’ da 1 günlük açlık grevine girerek vidolarını internete koyuyor.

İngiltere Halk Cephesi :

Bugünü, Kahraman Şehitlerimiz ve Ölüm Orucu Direnişçilerimize adıyoruz. 

17 Nisan, açlığımızı adama günü olacak, 

17 Nisan, Bir vefa günü olacak, 

17 Nisan, Direnişimiz için güçlerimizi birleştirdiğimiz bir gün olacak. 

17 Nisan, Avrupa’nın her yerinden bir sel olup, açlığımızla direnişçilerimize yol aldığımız bir gün olacak, 

17 Nisan’da, Avrupa’nın neresinde olursak olalım, o gün hepimizin tek yürek olup faşizmi vurduğumuz bir gün olacak. 

17 NİSAN’DA BİRLEŞELİM, 

Evlerimizde karantina altında olsak da, 

O GÜN, 17 NİSAN GÜNÜ, 

direnişimizi kendimizden başlayarak bir adım büyütelim, 

Şehitlerimiz ve Direnişimiz için 

AÇ KALALIM, 

diyerek 17 Nisan çağrısına dahil oldular…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.