Alman Polisinin İşkence ve Katliamına Karşı Miting

Almanya’nın Manheim kentinde polisin sokak ortasında bir kişiyi katletmesi üzerine düzenlenen mitingi Umut TV canlı olarak verdi.

https://www.facebook.com/GerceklerUmutTvden/videos/415403906636885

2 Mayıs günü Almanya’nın Manheim şehrinde polis sokak ortasında işkence yaparak 1 kişinin ölümüne sebep oldu.
Henüz olayla ilgili hiç bir güvenilir bilgi yok.
Sürekli olarak polis yaşananları kapatmaya çalışıyor.
Ölümün nasıl gerçekleştiğine dair polisin kamuoyuna aktardıkları yalan çıktı. Hastahanede öldüğü yalanı bunlardan biri.
Konuyla ilgili Mannheim Halk Cephesi’nin yaptığı çağrı ile bir miting düzenlendi.
Katliamın yaşanmasının hemen bir kaç saat sonrasında yapılan mitingde olayla ilgili elde edilen bilgiler paylaşıldı, polisin işkenceciliği teşhir edildi.
Yüzlerce kişinin katıldığı mitingde yapılan konuşmalarla alman polisinin katliamcılığı ve ırkçılığı anlatıldı.

Halk Cephesi, Dev-Genç ve Grup Yorum üyesi İhsan Cibelik’in de konuşma yaptığı mitingde ırkçılığa ve polis terörüne karşı mücadele edilmesi zorunluluğunun altı çizildi.
İhsan Cibelik yaptığı konuşmada ırkçılığı anlattı. “Irkçılık öyle bir politika ki, yönetenlerin sömürenlerin halkı birbirine düşürerek, gerçek sorunlardan uzaklaştırmak istediği, ceplerinde taşıdıkları bir politika. Ne zaman sesimizi yükseltir, tepkimizi büyütürsek, biraz geriliyorlar. Ama ne zaman sesimizi çıkartmazsak, bir yerde damarlarına sinmiş bir kültür gibi, bir yerde, bir yerlerde yine birilerimiz öldürülüyor.” dediği konuşmanın devamında, “Grup Yorum konserler yaparak bu politikayı açığa çıkardı… Irkçılık, Nazizm yerle bir olmak zorundadır.” dedi.

Miting uzadıkça katılımın arttığı gözlendi.
Dev-Genç’li bir gencin yaptığı konuşmada Almanya’da ırkçı uygulamalardan örnekler verdi. Yaptığı konuşmayı “bu ırkçılığa karşı birleşerek bunu yeneceğiz. Onlardan güçlüyüz, korkmuyoruz, korkmayacağız, bizi korkutamazlar” diyerek sonlandırdı…

Sosyal ağlarda paylaşın