Hasta tutsak Ali Osman Köse’nin ameliyatının yapılacağı hastahenede değişiklik oldu. Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada,
Ali Osman Köse’nin Tekirdağ Şehir Hastanesi’nden, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildiği belirtildi.
Sevke rağmen, Ali Osman Köse’nin tedavisi konusundaki oyalama politikası halen devam ediyor.
Muayeneyi yapan tüm hastahene ve hekimlerin “acilen ameliyat edilmesi gerekir” tesbitlerine rağmen, o “acil ameliyat” bir türlü yapılamıyor.
HHB : Durum «Acil», Fakat Net Tarih Yok!
Halkın Hukuk Bürosu tarafından verilen bilgide, Ali Osman Köse’nin muayene ve tedavisiyle ilgili hastahane değişikliği olduğu belirtilerek, sonraki gelişmeler şöyle özetlendi:
“Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde Ali Osman Köse’deki kist tespit edildikten sonra, kistin boyutu nedeniyle sol böbreğin tamamının alınması gerekti. Bu çapta bir ameliyatı Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde yapabilecek hekim ve olanak yok. Bu nedenle Ali Osman Köse, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.
Orada tekrar bazı testler yapıldı ve ameliyatın hızlıca yapılması gerektiği söylendi. Ameliyatın tam gün süreceği ve bölüm başkanı tarafından gerçekleştirileceği belirtildi.
Ancak, Hastanede COVID nedeniyle yoğun bakımda yer olmadığı için, yoğunluk, doluluk gibi nedenLerle kendisine nisan ayı içinde ameliyat yapılamayacağı, mayıs ayı içinde olabileceği söylendi.
Buna rağmen Mayıs ayı içinde de net bir gün ve tarih verilmedi.”
Açıkça görüleceği gibi, oyalama sürüyor.
Halkın Hukuk Bürosu bu gelişmeler üzerine, Edirne Tabip Odası, TİHV, TTB, ve Sağlık Bakanlığı’na ameliyat için gün verilmesi ve acele yapılması için başvurularda bulundu.
HHB avukatları bu kurumlar üzerinden de gelişmeleri takip ediyorlar.
“Değişiklik Refakatçi Nedeniyle Değil, Ameliyat İçin Uygunluk Nedeniyle Yapıldı”
Bu arada Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, hastahane değişikliğinin, bazı açıklamalarda belirtildiği şekilde “refakatçi sorunu nedeniyle” yapılmadığı vurgulandı. Bunun yanlış bilgi olduğu belirtildi.
Değişiklik, Trakya Üniversitesinin ameliyat için daha uygun olması nedeniyle yapıldı.
Hukuken, 1. derece yakınlarının hayatta olmaması durumunda hayatta olan en yakın akraba kabul ediliyor. HHB; Tekirdağ Tabip Odası ile refakatçilik konusunda yazışıldığını ve Odanın ilgileneceklerine dair cevap verdiğini belirtti. Şu anda sorunun refakatçi konusunda değil, AMELİYAT GÜNÜ VERİLMEMESİ noktasında olduğu vurgulandı.
HHB tarafından yapılan açıklamada son olarak şu belirtiliyor: “İnternette yapılan çağrılarda Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Kurulu’nun telefon numaraları paylaşılıyor. Ancak artık burasının bir dahli kalmadı. Muhatap TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ’dir. Burası aranılıp acil ameliyat günü verilmesi istenebilir. Sağlık Bakanlığı’na da faks, telefon vb. yollarla başvurarak, acil ameliyat günü belirlenmesi talep edilebilir.”