Ali İsmail Korkmaz’ın Katili Polis Gezi Davasında “Müşteki” Olarak Kabul Edildi

Müşteki: durumundan ya da bir şeyden yakınan, yakınıcı, mağdur

AKP Osman Kavala üzerinden Haziran ayaklanmasını yargılıyor, mahkum etmek istiyor. Haziran ayaklanmasını Osman Kavala’nın örgütleyip finanse ettiğini “ispatlayıp”, bir halk ayaklanması değil, dış güçlerin bir oyunuymuş gibi gösterecek –aklınca-.  

Bunu yaparken kullandığı mağdurlardan biri Haziran ayaklanmasının şehitlerinden Ali İsmail Korkmaz’ın katili polis Mevlüt Saldoğan.

Bu Mevlüt Saldoğan, Ali İsmail Korkmaz’ın katledildiği gece en son tekmeyi atan katil.

BURAYI İYİ OKUYUN:

Mevlüt Saldoğan, Osman Kavala’nın yargılandığı davada müşteki olarak davaya kabul edildi. Mağdur olarak dava müşteki olmak için başvurdu ve mahkeme bunu kabul etti.

Mağduriyeti ise ayak bileğinin incinmesinden kaynaklı.

Peki ayağını nerede incitmiş.

Ali İsmail Korkmaz’a vurduğu en son tekmeden dolayı. O kadar sert vurmuş ki ayak bileğini incitmiş.

“VURMAYIN ÖLDÜM”

Ali İsmail Korkmaz’ın katledildiği gece bu şekilde haykırmıştı. “Vurmayın öldüm”. Ama durmadı Mevlüt Saldoğan. Yerde iken dönüp o -belki ölümüne sebep olan- tekme(ler)i attı.

Ve mahkeme dahi o tekmeden ötürü kendisine 10 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Bu katil, vurmayın öldüm diye bağıran Ali İsmail’e öldürücü tekmeyi vurduğundan dolayı ayağını incittiği için “müşteki” kabul edilerek davaya dahil edildi.

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz mahkemenin kararı hakkında “Adaletten, kanundan, etikten uzak bir durum” dedi.

“Mevlüt Saldoğan’ın Ali İsmail’i öldüren tekmeleri sonucu ayağı inciniyor, çünkü o kadar sert vurmuş ve hastaneye gidip rapor almış. Şimdi de o aldığı rapora istinaden ‘Gezi sürecinde ben de eylemlerden mağdur oldum’ deyip müşteki olmuş. Mahkeme de maalesef bu adamın katılım talebini kabul etmiş.

“Oysa Mevlüt Saldoğan eyleminden ötürü ceza almış ve cezası da Yargıtay tarafından onanmıştı. Böyle bir kişinin çıkıp yargılamaya katılması ne akla, mantığa ne de adalete sığar.” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.