Ali İsmail Korkmaz’ı katleden polise 7 ay ceza!
Anne Emel Korkmaz, “Benim oğlum toprakta, katilleri dışarıda geziyor.”

Eskişehir’de 2013 yılında Haziran ayaklanması sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinin Anasaya Mahkemesi’ne (AYM) yaptığı başvuru sonucunda polis memuru Hüseyin Engin, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Sanık polis Hüseyin Engin hakkında “kasten basit yaralama” suçunda 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Aslında ödül verildi demek daha doğru.

“Vurmayın Öldüm.”

Nasıl katledildiği kameralar önünde görülüyor. Döve döve katlettiler Ali İsmail Korkmaz’ı.
Faşist Şef Erdoğan’ın esnaflara saldırın mesajından sonra katil polis Eskişehir’de fırıncılar ile bir sokakta pusu kurmuştu. Ordan kaçmaya çalışan 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın hunharca, kalaslarla dövüldüğü kameralara yansımıştı. Görgü tanıkları Ali İsmail Korkmaz’ın “vurmayın öldüm” diye bağırdığını duymuştu. Ancak Faşist şef Erdoğan’a yaranmak için vurmaya devam ettiler. Öldürmek için vurdular…

Ve Ali İsmail Korkmaz öldü!

Öldürmek için pusu kuran, kurduran polis Hüseyin Engin idi. Bunun tüm delilleri sabitti. Kamera görüntüleri de yaşanan katliamı an be an gösteriyordu. Buna rağmen savcı mütalasında sanık polise kasten yaralama suçundan ceza verilmesini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık polis Hüseyin Engin hakkında “kasten basit yaralama” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Ayrıca bu hüküm ertelenmeyerek sanık hakkında 5 ay süreyle hak yoksunluğu kararı verildi.

Anne Emel Korkmaz karar ile ilgili yaptığı açıklamada “Benim oğlum toprakta, katilleri dışarıda geziyor. O katiller hak ettiği cezayı alana kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.
Baba Şahap Korkmaz ise “Adaletin gerçekten işlemesini istiyorum. Suç işleyen, adam öldüren, elini kolunu sallayarak sokakta geziyor. Adalet arayışımız sürüyor” dedi.
Faşizmin adaleti halkın katillerine ceza vermiyor. Belli ki faşizmin adaleti sürdükçe katiller dışarda gezmeye devam edecek!

Sosyal ağlarda paylaşın