Alevilerin Evleri İşaretlenmeye Devam Ediyor.

İstanbul’un Sultangazi ilçesi 75. Yıl Mahallesi’nde bulunan 10 daireli bir apartmanda oturan üç Alevi ailenin dairesinin çarpı işareti ve “Gebereceksiniz” yazısıyla işaretlenmesini inceleyen polis “çocuklar yapmıştır” dedi.

Çocukarın yapmadığı gün gibi açık olan bu çarpılama olayı ilk değil. Son bir kaç yıldır, Adıyaman’da, Malatya’da, Hatay’da, İstanbul’da, İzmir’de ve bir çok ilde defalarca benzeri şekilde kapılar işaretlendi, küfürler, tehditler edildi. Bu yaşananların tamamında benzeri açıklamalar yapıldı devlet tarafından. Münferitmiş gibi lanse edildi.

Bu saldırıların münferit değil devlet politikası olduğunu görmek için yakın tarihimize bakmamız yeterlidir. Maraş’ta, Çorum’da, Malatya’da yüzlerce canımızın katledildiği katliamların öncesinde kapıların işaretlendiğine tanıklık ettik. Ne o zamanlarda kapıları işaretleyen çocuklardı ne de şimdi.

O zamanlarda devletin organizasyonu ile yüzlerce alevi çoluk çocuk yaşlı kadın demeden katledilmişti.

Kapı işaretlemelerin sıklaşması tesadüf değil. AKP eli ile alevi düşmanlığı yapılıyor, alevi sunni çatışması yaratılmaya çalışılıyor.

Cemevine işeyen polis hakkında tek bir işlem yapmayan AKP iktidarı bu saldırıyı teşhir eden, basına yansıtan Zeynep Yıldırım’ı iki yıla yakın zamandır hapishanede tutuyor. En son bir alevinin evine “alevi defol, alevilere ölüm” yazısının yazılmasının üzerinden iki esip gürlemelerinin sebebi kendi sorumluluklarının üzerini örtme çabasından başka bir şey değil.

AKP iktidarının alevi düşmanlığını pompalayarak gericileştirdiği, kandırdığı tabanını kemikleştirmenin hesabını yaptığı belli çevreler tarafından savunuluyor. Bu konuda Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Genel Başkanı Selda Güneş, “Mevcut iktidar kendi arasında bir parçalanma yaşıyor ve ‘Muhafazakar İslam’ tabanını manipüle etmek ve yanında tutmak için farklı kimliklere dair kışkırtıcı konuşmalar yapıyor. Sakarya ya da başka illerde sadece Kürtçe konuştukları için katledilen, saldırıya uğrayan insanlar var. Bu şiddet olaylarını görüyoruz ve bu iktidar tarafından meşru görülüyor” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.