Alevi Birlikleri Federasyonu’nun Onursal Başkanı Mehmet Ali Çankaya gözaltına alındı.

Avusturya (GHA)
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nda görev üstlenmiş ve Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun Onursal Başkanı Mehmet Ali Çankaya gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre; Mehmet Ali Çankaya’nın İstanbul’dan Viyana’ya uçuş öncesi İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, gözaltını kınayarak, 6 Şubat depreminin hesabını vermeyen, ekonomik krize çözüm üretemeyen, dış politikada yerlerde sürünen AKP iktidarının bu sorunlara çözüm üretmesi gerekirken, kendisine muhalif olan, kendi iktidarını eleştiren ve tavır ortaya koyan sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine gözdağı vererek susturmayı bir devlet politikası haline getirdiğini belirtti.

Açıklamada, ‘Bu baskıcı ve dayatmacı politikalarla bizi susturacaklarını sanan iktidara ve saraya boyun eğeceğimizi ve susacağımızı düşünüyorlarsa, tarihimize dönüp baktıklarında yanıldıklarını göreceklerdir. Yöneticimiz olan Sayın Mehmet Ali Çankaya’nın gözaltına alınmasını şiddetle kınıyor ve derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Tüm demokrasi güçlerini bu hukuksuzluğa karşı tepki vermeye çağırıyoruz’ ifadeleri kullanıldı.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın