Aksa Tufanı’nın 47. günü 100’den fazla Filistinli Katledildi

İşgalci siyonist İsrail’in kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların 47. gününde evler yıkıldı ve sadece 47. günde 100’den fazla Filistinli katliamda hayatını kaybetti. Yüzlercesi de yaralandı.

Filistin medyası, ‘’Geçtiğimiz birkaç saat içinde işgal uçakları Şucaiye mahallesi, Refah, Beyt Lahia’daki Filistinlilerin evlerine ve Gazze Şeridi’nin merkezindeki Nuseyrat kamplarına ve kuzeyindeki Cebeliye’ye bir dizi baskın düzenledi. İşgal, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesini kuşatmaya ve bombalamaya devam ederken, 100’den fazla Filistinlinin ölümüne ve onlarca kişinin de yaralanmasına yol açtı’’ dedi.

Filistin direnişi bugün şafak vakti Gazze Şeridi’nde dört günlük bir ateşkes anlaşmasına varıldığını duyurdu ancak anlaşmanın yürürlüğe girme tarihi belirtilmedi.

Ateşkes için belirlenen vakit yaklaştıkça yaşanacak 4 günlük ateşkes boyunca katledemeyeceği için, kana doymayan siyonist işgalci İsrail bombardımanın şiddetini arttırdı. Bugün Gazze normal zamanlardan kat kat daha fazla bombardıman altında kaldı.

Ekim ayının 7’sinden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden siyonist İsrail saldırganlığı sonucunda 5.840’ı çocuk 14.120’den fazla Filistinli katledilirken, yüzde 75’i çocuk ve kadın olmak üzere 33.000’den fazla kişi yaralandı.

Sosyal ağlarda paylaşın