AKP’nin yağlı kapısı “yangın”

Müdahaledeki yetersizlik değildir mesele. Müdahale edilmemesidir.
Zaten müdahale neden etsin ki?
Yangını çıkartan o!
Yetiştiremediğinden, iyi organize olamadığından değil ki yangına müdahaledeki yetersizlik! Müdahale etmemesinden! Açık ve net!

Her yaz bilinen senaryo devreye girer ve orman yangınları başlar. Söndürmek için müdahale gecikir, yangın büyür, eti yanar vatanımızın… yakılır. Vatan haini iktidarlar ağızlarının suyunu akıtarak izler yangını. İktidarın çanağından beslenenler ellerini ovuşturarak yangın sonrası boşalan araziye dikecekleri otelin hayalini kurar. Velhasılı yangın yağlı kapıdır bu yağmacı sırtlanlar için.

Bu sene de aynısı yaşanıyor.
Marmaris’te sahilin en güzel yerinde bir yangın başladı dün. Bilindiği gibi yine yangını söndürmek için gerekli müdahale olmadı. Söndürme(me) işlemine akşamdan ara verildi. Sabah devam edildi.

Tabi bu durum vatanını seven herkes için iç acıtan bir durumdur. Ülkemizde herkes ormanların neden yakıldığını bilir çünkü. Yanan yerlere dikilen oteller, yangını kimin çıkardığının cevabıdır.

Tepkiler yağar. Halk gerek sosyal medyadan, gerek yazılı basından kimi zaman da sokak eylemleri ile eleştirir, hesap sorar, sorgular. Ama daha çok eleştirilen nokta müdahalede gecikme ve yetersizliktir. Müdahalede yetersizlik, gecikme vs iktidarların en kolay karşılık verebildiği eleştirilerdir. Tecrübeleri sayesinde bu konuda çok kolay yalan söyleyebilirler. Bu yöndeki eleştiriler bir iki medya hilesi kolay bir şekilde bertaraf edilir. “İktidar canla başla mücadele ediyor” havası yaratma konusunda kendisine bağlı medyayı çok iyi kullanır.

Müdahaledeki yetersizlik değildir mesele. Müdahale edilmemesidir.
Zaten müdahale neden etsin ki?
Yangını çıkartan o!
Yetiştiremediğinden, iyi organize olamadığından değil ki yangına müdahaledeki yetersizlik! Müdahale etmemesinden! Açık ve net!
Yangın devam ederken insanların içi yandığından öncelikli olarak düşünülen yangının söndürülmesi oluyor. O yüzden de müdahaledeki yetersizlikler üzerinden yapılıyor eleştiriler.
Hayır!
“Müdahale neden edilmiyor?” sorusu doğru soru değildir.

“Ülkemizi yakmaktan, ormanlarımızı yakmaktan vaz geçin, bu katliama son verin” demektir doğru olan.
Yangını çıkartan söndürmez.
Yanması gerektiği kadar yer yanar sonra söndürülür. Sonrası malum.
AKP iktidarı ormanlarımızı yakıyor, yaktırıyor.
Bunun onlarca örneği var. Karadeniz’den, Ege’ye, Akdeniz’den Marmara’ya ülkemizin ormanları, zenginliklerine göz dikmiş doymazlar tarafından yakılıyor.
Ormanların yakılmaması, yangınlar konusunda önlem alınması gibi talepler AKP iktidarından istenecek talepler değildir.
Ülkemizin varına yokuna göz dikmiş bu asalaklar sürüsü alaşağı edilmeden, iktidarları başlarına yıkılıp, yaptıklarının hesabı sorulmadan yangınlar durmaz!

(yakıldıktan sonra otel veya yapılaşmanın olduğu bazı örneklerin olduğu fotoğraflar)

Sosyal ağlarda paylaşın