AKP’nin sel bölgelerine “desteği” öfke büyütüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, afet bölgesindeki vatandaşların elektrik faturalarının 3 ay erteleneceğini açıkladı !

Bakan Dönmez yaptığı açıklamada, “Selin ve afetin etkilerini en aza indirmek amacıyla afetten etkilenen vatandaşlarımızın faturalarının ödeme süresini 3 ay süreyle erteliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vurgun için dere yataklarını imara aç, HES’lerle doğanın dengesini boz, yaptığın HES’ler suyun basıncına dayanmasın yıkılsın, sellere, erozyonları sebep ol sonra ” faturaları 3 ay ertele”. Bunu da yara sarıyormuş, halka destek oluyormuş gibi sun !

Kastamonu, Bartın, Sinop’ta yaşanan katliamın sorumlusu AKP iktidarıdır. Hayatını kaybedenlerin katili AKP’dir.  Halkın başına yıkılan evler, kaybedilen topraklar, yerle bir olan ocaklar AKP faşizminin eseridir.  Şimdi  utanmaz AKP Bakanı kalkmış elektrik faturalarını 3 ay ertelemesi ile övünüyor.

AKP iktidarının suçunun telafisi yoktur. Halkla dalga geçer gibi 3 ay fatura erteleyerek halkı kandıramazsınız.Bugün yapılması gereken sel bölgelerinde yaşayan halkın tüm maddi kayıplarının karşılamaktır. Evleri, arabaları, dükkanları, ev eşyalarına kadar tüm zararının karşılanmasıdır.

BU LÜTUF DEĞİL DEVLETİN ZORUNLU GÖREVİDİR.

Sosyal ağlarda paylaşın