AKP’nin Polisi Baro Başkanlarına Saldırdı.

Ülkenin heryerinden Baro başkanlarının başlattığı Ankara yürüyüşü Ankara girişinde polisin saldırısına uğradı.

Öğlen saatlerinde Ankaraya girmek isteyen “Savunmayı Savunuyoruz” sloganı ile yürüyüş yapan Avukatlar şehrin girişinde önleri kesilerek engel olundu. Baro başkanları ile polis arasında yapılan pazarlıklarda polisin pervasızlığına tanıklık etti. Polis baro başkanlarına vurmak da dahil olmak üzere her türlü keyfiliği kullanarak Ankaraya girişlerine engel oldu.

56 baro başkanı belki de ilk defa faşizmle bu şekilde tanıştı. Bundan önce devrimci demokrat avukatlara reva görülen bu saldırılar AKP faşizminin içinde bulunduğu yönetememe krizi ile artık tüm avukatlara yönelmiş durumda. Daha doğru bir ifade ile AKP faşizmi avukatlık mesleğine saldırıyor. AKP faşizminin devrimci demokrat avukatlara yönelik saldırıları barolar tarafından ya görülmezden gelindi ya da cılız açıklamalar ile geçiştirildi. Gelinen aşamada baroların  tepkisizliği AKP faşizminin bu denli pervasızlaşmasına sebep oldu da denebilir.  

56 baronun başkanının karşısına çıkarılan polis kendi yasalarını çiğnedi. Avukatlara, baro başkanlarına işkence yaptı. Ve bunlar kameraların önünde cereyan etti.
Tüm geri yanlarına rağmen savunmanlığın doğasında bulunan ilerici yan avukatları bugün “artık yeter” demek noktasına getirmiştir ama AKP faşizminin yönetememe krizi hiç bir baskıyı ve keyfiliği yeterli görmüyor…
 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.