AKP’nin Mahkemelerinden Yüksel Direnişi’ne 10 Yıl hapis cezası

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2016 yılında görevinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve Yasemin Karadağ’ın yargılandığı davanın karar duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 28’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme Nuriye Gülmen ve Yasemin Karadağ’a 10’ar yıl hapis cezası ve tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Yüksel direnişi sınıf mücadelesinin önemli bir parçasıdır. Tarihsel olarak KHK ise işçi sınıfı ve emekçilere ülke tarihinde yapılan en kapsamlı saldırılardan biridir. Bu saldırıya karşı direnişi örgütleyen hemen herkes yargılanıyor bugün. İşini istemek, hakları için mücadele etmek cezalandırılmış oldu bu kararla.
Tecavüzcüler, uyuşturucu baronları serbest bırakılırken; Dilek’in, Berkin’in katilleri sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya gezerken, bugün Nuriye Gülmen ve Yasemin Karadağ hakkında 10 yıl hapis cezası verilerek tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi ülkemizi yöneten AKP iktidarının karekterini tekrar gözler önüne seriyor.
Gülmen ve Karadağ kararı oturma eylemi yaparak protesto ederken duruşmaya katılmak için gelen yoldaşları dostları arkadaşlarıda adliye içinde otuma eylemi başlatarak kararı protesto ettiler.
Nuriye Gülmen’e ve Yasemin Karadağ’a verilen bu cezalar mahkemeyi izlemeye gelenler tepki gösterdi.

Mahkeme salonunu işkencehaneye çeviren polis izleyicilere de saldırdı. Görüntü alınmasını engellemek için polis kararı tanımayarak tepki gösteren izleyenlerin etrafını sardı.

Sosyal ağlarda paylaşın