AKP’nin Dini Sahte İmanı Sahte: Cenaze Namazı Kılan İmama 7 buçuk Yıl Hapis

Beytüşşebap’ta 30 yıllık imam Ali Akdağ’a, ‘HPG’lilerin cenaze namazını kıldırması’ gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi
İmamın bir cenaze namazını kıldırması hem mesleki, hem dini, hem ahlaki açıdan görevidir. Bu konuyu da AKP faşizmi yozlaştırmış, kendisine uygun bir şekle dönüştürmek istemiştir.
Dini vecibeleri de kendi çıkarlarına göre şekillendirmek istemektedir. Dini de hizmetine almak amacıyla her türlü insanlık dışılığı yapmaktan çekinmemiştir.
Tüm dinî inanışlara göre hayatını kaybetmiş yani ölmüş bir insan artık hesabını yaradanı ile görür. Cansız kalmış bedeni bu dünyada yaptıklarından mesul değildir. Geride kalan insanların, artık bu ailesi olur, sevenleri olur, yoldaşları olur… görevi onu geleneklerine göre gömmektir. Bu insanı insan eden en önemli özelliklerden biridir. Buna engel olmak insanlıktan çıkmaktır.


Bir imamı bırakın mesleki ve yasal zorunluluklarını, insani görevini yerine getirdiğinden dolayı cezalandırmak kimsenin haddi olmadığı gibi zulümdür.
Ceza verilen imamın kızı konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Babasının suçsuz olduğunu söyleyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Eşbaşkanı Sabuha Akdağ “Neden cenaze namazı kıldın dediler? İmamdı. Görevini yaptı. Sonuçta kim olursa olsun görevini yapar. Babamın dine göre hareket etmesini suç sayıyorlar. Bu normal bir şey değil. Babamın derhal tahliye edilmesi gerekiyor. Tansiyon ve kalp hastası bir insan bu pandemi şartlarında cezaevinde kalamaz. Namaz kıldığı için 7 yıl ceza verildi. İnsan mı öldürdü?” diyerek tepki gösterdi.
AKP faşizminin, her ne kadar müslüman inancına yakın olarak görünse de hiç bir inanca hiç bir değere saygısı yoktur. Bir insanın cenaze namazının kılınmasına engel olmak, cenazesini kıldıran birine ceza vermek ahlaksızlıktı. AKP insanlıktan çıkmıştır, ahlaksızdır.
AKP’nin halk düşmanlığı cenazelere saldıracak kadar aşağılıktır. Bunun çokça örneği yaşanmıştır.
Halk çocuklarının cenazelerine saldırmak, cenazeye gidenleri gözaltına almak, tutuklamak, cenazeyi ailesinden sevdiklerinden kaçırmak AKP’nin sıradan uygulamaları haline gelmiştir. Bunu yapan askeri polisi artık utanmamaktadır.
AKP cenazeye de işkence yapmaktadır.
Katlettiği, yaktığı halk çocuklarının, yaşlı genç kadın erkek halkın cenazelerinin gömülmesine, cenazesinin yerden kaldırılmasına, cenaze namazının kılınmasına, ailesinin arkadaşlarının geleneklerine göre defnetmesine engel olmak cenazeye işkencedir. AKP bunu sıradan bir uygulama gibi yapmaktadır. Taybet ananın cenazesinin yerden kaldırılmaması için keskin nişancıları cenazenin civarında konuşlandırdığı hala hatırlardadır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.