AKP’de hile bitmiyor: Görme engelliye ifade imzalatarak 35 kişiye soruşturma açıldı

Görme engelli yurttaşı gözaltına alıp, okumadan ifade imzalattılar, o ifadeyle 35 HDP'liyi suçladılarAKP terör örgütüne ajanlaştırma, itirafçılaştırma politikaları da yeterli gelmemiş olacak ki akla ziyan alçak yöntemlere başvuruyor.

Görme engelli yurttaşı gözaltına alıp, okumadan ifade imzalattılar, o ifadeyle 35 HDP’liyi suçladılar

Polislerin tehdit ettiği 14 yaşındaki kızının beyanlarıyla gözaltına alınan görme engelli Hasan Yalçın’a, Kozluk Emniyet Müdürlüğü’nde okunmadan imzalatılan ifade tutağı ile HDP’li 35 isim hakkında suçlamalar yöneltildi.

AKP faşizmi gizli tanık, itirafçı iftiracıları kullanarak yüzlerce insanı hapishanelere dolduruyor.

Gözaltına alınıp, emniyete götürülen görme engelli Hasan Yalçın’a kendisine ait olmayan beyanların yer aldığı ifade tutanağı imzalatılıp, bu ifadelere dayanılarak aralarında Kozluk Belediye Eşbaşkanı Nazime Avcı’nın da bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

suçlamalar yöneltildi.

Görme engelli yurttaşı gözaltına alıp, okumadan ifade imzalattılar, o ifadeyle 35 HDP’liyi suçladılar

Tarih: 05 Ocak 2021 11:15

 FERSUDE – Polislerin tehdit ettiği 14 yaşındaki kızının beyanlarıyla gözaltına alınan görme engelli Hasan Yalçın’a, Kozluk Emniyet Müdürlüğü’nde okunmadan imzalatılan ifade tutağı ile HDP’li 35 isim hakkında suçlamalar yöneltildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri ve üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamaların yapıldığı soruşturmaların nasıl hazırlandığını gözlerle önüne serecek bir olay yaşandı. Gözaltına alınıp, emniyete götürülen görme engelli Hasan Yalçın’a kendisine ait olmayan beyanların yer aldığı ifade tutanağı imzalatılıp, bu ifadelere dayanılarak aralarında Kozluk Belediye Eşbaşkanı Nazime Avcı’nın da bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Kızı, babası hakkında ifade vermeye zorlandı

Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan olay, polisin baskı ve tehditlerine maruz kalan 14 yaşındaki S.Y.’nin görme engelli babası Hasan Yalçın hakkında ifade vermeye zorlanması ile başladı. S.Y., gördüğü baskı ve tehditler sonucu Ağustos 2020’de Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek babası aleyhine beyanlarda bulundu.

Hayatında ilk kez gözaltına alınan Yalçın’a haklarını anlatmayan polisler, avukatı olmadan ifadesini aldı. Daha sonra içerikleri kendisine okunmadan bazı evraklara parmak basması istendi. Yalçın, verdiği ifadesi olduğunu düşündüğü bu kağıtlara parmak bastı. Emniyet’teki işlemlerinin ardından “örgüte yardım ve yataklık” ile “örgüt propagandası” suçlamasıyla mahkemeye çıkartılan Yalçın’a ev hapsi verildi. 

Yaşananlardan habersiz ev hapsinde olan Yalçın, bu operasyonunun kendisine aitmiş gibi gösterilen beyanlarla yapıldığını serbest bırakılanlardan bazılarının kendisini aramasıyla öğrendi.  

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.