AKP Yoksul Halkın Evine Göz Dikti: TOKİ aidatlarını ödeyemeyenlerin evleri satışa çıkarılıyor.

TOKİ konutlarında oturan aidatlarını ödeyemeyecek durumda olan yoksul halk, şirketler tarafından icralık edildi. Oturdukları evleri satışa çıkarılan yurttaşları durumu Meclis gündemine taşındı.

Evleri yalanlarla, vaatlerle ellerinden alınan yoksul halk artık aidatlarını ve taksitlerini ödeyemeyecek duruma gelmiş durumda. Kentsel dönüşüm adı altında sinsice hayata geçirilen proje yüzbinlerce emekçiyi şehir dışında inşa edilen konutlara yerleştirdi. Şehrin içinde boşalan yerler ise şirketlere, holdinglere peşkeş çekildi.

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin TOKİ’de yaşayanların sorunları ile ilgili mecliste yaptığı beyanatta; “Dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi yapılması amacıyla inşa edilen bu konutlarda, bugün 132 Türk Lirası ila 156 Türk Lirası arasında aidat toplanmaktadır. Fakat konut sahipleri ödedikleri yüksek aidatlar karşılığında yeterli hizmeti alamadıklarını; konutlarında çevre düzenlemesi yapılmadığını, bahçelerinin sulanmadığını, apartmanlarının temizlenmediğini ve dezenfekte işlemlerinin yapılmadığını ifade etmektedirler. Sadece Balıkesir’in Sındırgı İlçesinde bulunan 3 etaplı TOKİ konutlarında aylık 96 Bin TL aidat toplanıyor. Bu kadar para nereye harcanıyor? En ufak bir tereddüt göstermeden devletine güvenip TOKİ ile sözleşme yapan vatandaş, sözleşmeler kapsamında ağır bir yükün altında ezilmeye devam ediyor.’’ ifadelerini kullandı

Evet tam da yapılmaması gerekeni yaparak, devlete güvenerek evlerini  terkeden gecekondu halkının çoğunluğu aynı şeyi yaşıyor. Şehirlerde mahalleleri yok etmek, için bin bir türlü hileye başvuran AKP faşizminin tek derdi rant değil elbette. Mahalle kültürünü, herkesin birbirinin derdine hemdert olduğu, dayanışma içinde olduğu, devrimci mücadelenin en yoğun yaşandığı yerler olması faşizmin işine hiç bir zaman gelmemiştir. O yüzden de bitirmek istiyor mahalleleri. Bitirirken de rantı da gözden kaçırmıyor tabii ki.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.