AKP Yargısında Alevilere Hakaret Suç Değil

Arnavutköy Cemevi Başkanı Yüksel Yıldız’ın bir din bilgisi öğretmeninin sınıfta sarf ettiği sözler nedeniyle yaptığı başvuruda savcılık kovuşturmaya gerek görmedi.

Bir din öğretmeninin sarfettiği “Muharrem orucunu sadece Alevileri tutar, ama Alevilerin ekmeği yenmez” sözleri üzerine İstanbul-Arnavutköy Cemevi Başkanı Yüksel Yıldız suç duyurusunda bulundu.
“Alevinin ekmeği yenmez” vb nefret cümleleri, faşizmin alevi suni çatışması yaratmak için kullandığı alçakça cümlelerdir ve halkın dilinde yoktur. Halkımızın alevisi sunisi aynı tabaktan yemek yer, açlığını da tokluğunu da paylaşır. Halkın dayanışmasını bitirmek, birlik olmasına, yapay düşmanlıklar yaratarak engel olmak için bu ve daha alçakça klişeler kullanılmıştır on yıllardır.

Halkın dilinde olmayan bu sözler, faşizmin ahlakının ifadesidir ve bu yüzden ne suç olarak kabul edilir ne de özür dilenir. Bir din öğretmeninin sarfettiği bu sözler AKP faşizminin  alevi halkına bakış açısıdır. AKP halk düşmanıdır.  AKP’nin savcısı da bu yüzden d İstanbul-Arnavutköy Cemevi Başkanı Yüksel Yıldız suç duyurusunu dikkate almayıp soruşturmaya gerek duymamıştır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.