AKP Sınır Tanımıyor

AKP polisi Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemcileri, protestocuları gözaltına alması ve tutuklamaları yetmezmiş gibi şimdi de 8 kişiyi, sosyal medyadan “Halkı Provoke Edici” paylaşım yaptıkları iddia ederek gözaltına aldı.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Önleme Büro Amirliği’nce başlatılan çalışmanın “gösteri ve yürüyüş eylemlerinin yasaklanmasına rağmen sosyal medyada gerçekleştirilen çağrı ve hastag paylaşımları“ ile ilgili olduğunu açıkladı.

Gözaltına alınanların Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü duyuruldu.

Peki AKP Gençlik Kolları neden gözaltına alınmıyor !

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine AKP Gençlik Kolları’ndan ‘SİHA’lı tehdit geldi.

AKP İstanbul Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bedrettin Yüzüak, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini hedef aldığı sosyal medya paylaşımında, AKP’li Tayyip Erdoğan’ın damadı ve BAYKAR Makina Teknik Selçuk Bayraktar’ın İHA (insansız hava aracı) ve SİHA (silahlı insansız hava aracı) üretimi yaptığını hatırlattı.

Bayraktar’ın Boğaziçi Üniversitesi’nde Melih Bulu’nun rektörlüğünü protesto edenlere karşı bir grup öğrencinin “fişlendiği” iddiasıyla yaptığı Twitter paylaşımını alıntılayan AKP’li Yüzüak, “Boğaziçi’ndeki fişleme yaptıran alçak ve soysuz tayfa için kısa bir not; En son teröristlere kızınca İHA, SİHA yaptı hafiften uyandırayım..” ifadelerini kullandı.


Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine dönük ‘SİHA’lı tehdit, Selçuk Bayraktar’a yönelik yapılan bir sosyal medya paylaşımında açık bir isteğe de dönüştü. Paylaşımını yapan ise Hayrat İnsani Derneği Yardım Eskişehir İl Temsilcisi Mustafa Said Köseler oldu. Köseler, Bayraktar’a seslenip “Selçuk abi, şu boğaziçi’ne bir SİHA-İHA gönderemez miyiz???” diye yazdı.

Sosyal ağlarda paylaşın