AKP Şefi: Denetimsiz dijitalleşme faşizmdir

AKP şefi  Erdoğan’ın sosyal medyadan rahatsızlığı bitmiyor. Ancak bu sefer yalan ve demagojiyi farklı bir biçime kullandı.

Erdoğan, güvenlik-özgürlük dengesini gözettiklerini belirterek, “Son yıllarda sosyal medya platformlarının kullanımının yaygınlaşmasıyla maalesef bu konuda çok ciddi sorunlar yaşanıyor. Hiçbir denetimin olmadığı dijitalleşmenin bizi götüreceği yer faşizmdir” dedi.

Ülkemiz 1950’den beridir faşizmle yönetilmektedir.  AKP faşisttir. Faşizmin uygulayıcısıdır. Ancak ülkemiz tarihinin en ölçüsüz, en keyfi, en despot iktidarı olma ünvanını çoktan kazanmıştır Erdoğan emrindeki AKP iktidarı. Bu ülkemizde faşist politikaların altında ezilen halkın biliyor olmasının yanında tüm dünyada üzerinde tartışma götürmeyen bir gerçek.  

AKP faşizminin şefi Erdoğan dün yaptığı açıklamada da bugün sosyal medya ile ilgili açıklamada da “faşizm” kavramını kullanması dikkat çekti. Sanki faşizm kendisi dışında bir olguymuş, eğer AKP olmasa gelecek bir tehlikeymiş gibi göstermeye çalışıyor Erdoğan. Ve bunu yaparken halkın hak ve özgürlüklerini kısıtlar veya yasaklarken yapıyor olması faşizmin yalana ve demagojiye nasıl başvurduğunu açık bir şekilde gösteriyor.

Dün sadece halkın sosyal hayatına getirdiği yasakları duyururken muhalefet edenlere kullandığı Faşizm’i, bugün sosyal medyada hayata geçirmek istediği sansür ve yasaklamalar için kullandı.

Evet ülkemizde medya kalmamıştır. Tamamına yakını kendisinin hizmetinde. Halkın gerçeklere ulaşmak için kullanabildiği tek alan sosyal medyayı da kontrol altına almak istiyor AKP şefi. Halkı soyup ülkeyi talan ederken, ülke varlığını Katar’a, Avrupa’ya, ABD’ye peşkeş çekerken kimse bundan haberdar olsun istemiyor. Ülkede uyguladığı baskı, sindirme ve susturma amaçlı her türlü politikayı gizlesin, medyaya yansımasın istiyor. Bunun için sosyal medyayı hedefine alan Erdoğan zaten bir çok mecrada uygulanan yasağı her türlü sosyal paylaşım ağlarına da yaymak istiyor.

Kendi faşizmini gizlemek için kendisi haricinde herkesi faşist ilan ediyor…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.