AKP Polisi Plakasız Araçla Milletvekili Takip Ediyor

Toplumun her kesimine saldırıyor AKP. Herkesi her türlü yöntemi deneyerek sindirmeye, korkutmaya, ses çıkaramaz hale getirmeye çalışıyor.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç’ı uzun süredir bir araç takip ediyor. Plakasız araçla takip edildiğini farkeden Murat Sarısaç arabasından inip neden takip ettiğini sorunca panikleyip cevap vermeyen polis hızla kaçtı. Bu anları cep telefonu kamerası ile kaydeden HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç daha sonra kent merkezinde aynı polisler tarafından durduruldu ve araçta bulunan HDP iİ PM üyesi  Yunus Durdu’yu zorla gözaltına aldı.

Türkiye tarihinde halkçı milletvekillerinin uğradığı baskılar burjuvazinin ahırında halk için siyaset yapmanın yolunun olmadığının göstergesi. Bundan önce birçok milletvekili kaçırılmış, katledilmiş ama bunların hepsi “faili meçhul” cinayetler olarak kalmıştır. Faili çok açık  olan bu cinayetlere faşizm, yönetememe krizinin derinleştiği dönemlerde başvurmaktan çekinmemiştir.

Faşizm tehlikeli gördüğü kişi milletvekili bile olsa ne dokunulmazlık tanıyor ne de o ağızlarından hiç düşürmedikleri halkın iradesi…  Plakasız araç ile milletvekilini takip ederek düzen içi muhalefeti korkutarak susturmayı, tehdit ederek sindirmeyi amaçlıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.