AKP polisi işçiye karşı Emperyalist Marlboro’nun yanında.

Dünyanın en büyük emperyalist tekellerinden olan Philip Morris’in taşeronu Eroserve’de sendikaya üye oldukları için işlerinden çıkartılan işçiler fabrika önüne çadır kurmak isteyince karşılarına polis çıktı.
Sendikaya üye oldukları için 100 işçiyi kapı önüne koyan patronlar açıkça yasaları çiğnerken, polis hakları için direnen işçinin karşısında.
Hakları için direnen işçileri temsil eden Gıda-iş sendika başkanı Seyit Aslan’ın yaptığı “uzlaşmadan yanayız” açıklaması dikkatlerden kaçmadı. “Ama eskisi gibi değil. Bu işçileri köle gibi çalıştırdığınız koşullarda değil. Bu işçiler bu fabrikanın efendisi olacak. Bir uzlaşma olacaksa işçilerin haklarını, hukuklarını tanıyacaksınız, bizimle masaya oturacaksınız, ancak öyle uzlaşma olur” diye devam eden beyanatında patrona seslenerek “bizim sizin vereceğiniz sadakaya karnımız tok. Alın terimizin karşılığını istiyoruz” dedi.
İşçi direnişçilerini bitirme, işçiyi satma pratiği ile bilinen DİSK’e bağlı sendika Gıda-İş’in Euroserve işçilerinin direnişinde işçileri yarı yolda bırakmamasını umut ediyoruz.

Direne direne kazanacağız” kararlılığı ile Euroserve işçisi direniyor.
Sendikaya üye oldukları için…
İşçisini yarı yolda bırakmamak görevi Gıda-iş sendikasının sırtındadır.
GHA olarak sendika başkanının, masaya çağırdığı patron ile nasıl bir uzlaşıya razı olacağının takipçisi olacağız.

Sosyal ağlarda paylaşın