AKP katlettiği Dilek Doğan’ın abisine kardeşinin cenazesine katılma hakkını vermedi

Zulmü kısaca tarif etmek gerekirse AKP faşizminin Dilek Doğan ve ailesine yaptıklarını göstermek yeterli gelecektir. Annesinin babasının, abilerinin gözleri önünde 26 yaşındaki genci, Dilek Doğan’ı katlettikleri yetmezmiş gibi abi Emrah Doğan’ı hapse kapattılar. 20 yıl hapis cezası verdiler. Cezası yargıtay’da. Yani aslında tutuklu. Kesinleşmiş cezası yok. Buna rağmen tam 5 yıldır hapiste tutuluyor.

Dilek Doğan’ın kardeşi Mazlum Doğan ise ablasının katledilmesinden dolayı yaşadığı travmayı atlatamadı ve yaşadığı Avrupa’da canına kıydı geçtiğimiz günlerde.
Emrah Doğan kardeşinin cenazesine katılmak için hapishane idaresine başvuruyor ama abisine cenazeye katılma hakkı verilmiyor.

AKP’nin katil polisleri Dilek Doğan’ı katlettiği akşam polis videolarında tüm dünyanın izlediği abi Emrah Doğan’ın isyanı akıllardadır. O abi Dilek’in katledilmesinin yarasından bir türlü kurtulayamayan küçük kardeşi Mazlum Doğan’ın cenazesine katılamadı. Ceza infaz yasası böylesi cenazelere katılma hakkı tanımasına rağmen bu hak tanınmadı Emrah Doğan’a.

Gerekçe güvenlik!!!

Dilek Doğan’ı katleden polise göstermelik verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası hala Yargıtay’da. Hala tek bir gün hapis yatmadı.
Emrah Doğan’ın avukatı Seda Şaraldı Yargıtay’ın bu cezayı onaylamadığını, onaylasa dahi Moğultay’ın son infaz düzenlemelerine göre 15 gün cezaevinde kalacağını aktardı.

Kameraların önünde evinde, annesinin gözü önünde Dilek Doğan’ı katleden polise tek bir gün hapis yok. Ancak Dilek’in abisi Emrah Doğan’a cenazeye dahi katılma hakkını vermeyecek şekilde hapis! Yine avukatının verdiği bilgiye göre “Emrah Doğan’a 20 yıl ceza verildi ama bu dosya kapsamında en ciddi delil gizli tanık beyanlarıydı. Bütün gizli tanık beyanlarında ortaklaşılan nokta şuydu; Dilek Doğan’ın kardeşidir, Armutlu’da yaşar, Armutlu’da gördüm. Aslında Dilek’in vurulmasından sonra aileyi belki de basın yayın yoluyla tanıyan kişilerin verdiği ifadelerdi bunlar. Bunları örgütsel faaliyet kapsamına soktular ve ağır bir cezayla Emrah Doğan yargılandı. Cezasının bir kısmı istinaf tarafından onandı, buna ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne başvurumuzu gerçekleştirdik, bir kısmıysa Yargıtay’da bekletiliyor. Emrah Doğan tutuklandığından bu yana hiç tahliye edilmedi ve bu süre beş yıla yaklaşmak üzere. En azından taziye izni verilirse Emrah’ın kardeşinin yasını yaşamasına bir parça katkısı olur diye düşünüyoruz.”

Evet. AKP adaletsizliğinin, zulmünün en açık görüldüğü Dilek Doğan katliamı ve sonrasında yaşananlar.

Dilek Doğan katledildi.
Abi Emrah Doğan hapishanede.
Kardeş Emrah Doğan canına kıydı.
Katil polis elini kolunu sallayarak geziyor. Hala…

Sosyal ağlarda paylaşın