AKP ‘kahramanına’ kavuştu


ABD’de yargılanıp yaklaşık 2 yıldır tutuklu kalan Halk Bankası Genel Müdür yardımcısı Hakan Atilla bugün Türkiye’ye döndü.

Hakan Atilla’yı havaalanında bir milli kahramanı karşılar edasıyla karşılayanlar arasında Berat Albayrak da var.

Hakan Atilla Halk Bankası Genel Müdür yardımcısıyken Rıza Sarraf ve AKP’li bakanlarla birlikte ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu delmekle suçlanmıştı. Rıza Sarraf’ın AKP’li bakanlara, Halk Bankası yöneticilerine verdiği rüşvetler ABD’deki yargılamada Rıza Sarraf’ın itirafçı olmasıyla ortaya çıkmıştı. O zamana kadar AKP’nin milli kahramanı Rıza Sarraf’tı. Nedense itirafçı olmayan Hakan Atilla, bu operasyonlarda daha geride olan bir isimdi.

ABD emperyalizmi Hakan Atilla’yı mahkum ederek, tüm dünyaya benim ambargolarımı delenler, bunu bir kaç kuruş rüşvet için dahi yapsalar bedelini öderler mesajını vermiş oldu. Yaramazlık yapan işbirlikçisinin kulağı da çekilmiş oldu böylece.

Ekonomisiyle, finans sistemiyle, siyasetiyle tamamen ABD’ye bağlı olan AKP iktidarı, ABD’ye karşı yaptığı bu ‘küçük yaramazlığın’ bedelini öderken mahkemelere yansıyarak ortaya çıkan pisliklerinin üstünü örtmek için kendine ‘milli bir kahraman’ yaratma derdinde. Bu nedenle Hakan Atilla ‘dış güçlere karşı çarpışan bir cengaver’ olarak havaalanında Berat Albayrak’ın kucaklamalarıyla memlekete dönmüş oldu.

Şükür kavuşturana! AKP iktidarı rüşvetçi evladını kucakladı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.