AKP halkın evlerine çöküyor. Okmeydanı Fetihtepe mahallesi direniyor.

İki gündür Beyoğlu belediyesine bağlı Fetihtepe mahallesine AKP polisi bir saldırı başlattı. Halkın evlerine zorla girerek elektrik ve suyunu kesiyor. Sadece bu yapılan bile yapılan zorbalığın büyüklüğünü gösteriyor. Tahliye edilir veya edilmez. Elektriğini suyunu kesmek ne ?

Halk evlerini korumaya çalışırken AKP’nin polisi halka saldırıyor. 15 yaşında çocuklara ters kelepçe takıyor. Canla başla Beyoğlu belediye başkanının emrini yerine getiren polis her türlü işkence yapmaktan çekinmiyor.

Kimileri kandırılarak imza vermiş, kimileri vermemiş.

Hiç farketmiyor. İmza vermeyen veya veren halkı zorla evlerinden çıkartılmaya çalışılıyor. Evlerine çökmeye çalışıyorlar. Düşünün çocuğunu okula bırakmaya giden bir kadın döndüğünde kendi evine giremiyor. Niye ? Polis kapıya dikilmiş.

İmza verenlerin isyanı şöyle : Bize verdikleri sözleri tutmadılar. Bizi kandırdılar. En az kiranın 5000 TL olduğu İstanbul’da 1500 TL kira yardımı yapıyorlar. Bu parayla İstanbul’da ev kiralamak mümkün değil.
İmza vermeyenlerin evlerine ise emirlerindeki mahkemelere riskli bölge raporu çıkartarak el koymaya çalışıyorlar. Halk mahkemelere itiraz ediyor. Yürütme durduruluyor. Ne gam ! Belediye tekrar mahkemeye başvuruyor ama sonucunu beklemeden operasyona başlıyor. Belediye Başkanı’nın gözü dönmüş. Artık kime söz vermişse… İlle halkın evlerine el koyacak. Mahkeme kararının AKP’lilerin istediği yönde çıkmayacağına çok emin.

Gün boyu polisin Fetihtepe’de halka saldırılarını gösteren paylaşımlar yapıldı sosyal medyada. Bunların bazılarını haberimizde yayınlıyoruz. AKP faşizminin halkın evlerine çökerken ne kadar pervasız olduğunu göreceksiniz.

Bu yaşananlardan evimizi korumak, evlatlarımızı korumak, yarınımızı korumak için faşizme karşı mücadele etmek artık yaşamsal zorunluluk.

Okmeydanı ve Fetihtepe mahallelerinden aldığımız haberleri okurlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz…

Sosyal ağlarda paylaşın