AKP halkın dayanışmasını engelliyor: İki kamyon yardım malzemesi geri çevrildi

Elazığ Valiliği, HDP’li Ergani Belediyesi’nin depremzedelere gönderdiği iki kamyon yardım malzemesinin kente girişine izin vermeyerek geri gönderdi.

Ergani’den HDP’li belediyenin yolladığı kamyonlar Elazığ’a alınmadı.

Elazığ Valiliği, HDP’li Ergani Belediyesi’nin depremzedelere gönderdiği iki kamyon yardım malzemesinin kente girişine izin vermeyerek geri gönderdi.

Diyarbakır’ın Ergani İlçe Belediyesi’nin Elazığ’daki depremzedeler için gönderdiği 2 kamyon yardım kent girişinde polis tarafından durdurularak geri çevrildi.

Ergani’den yola çıkan ve içinde gıda, çocuk bezi, kadın pedi, el feneri, ekmek, su gibi birçok malzemenin olduğu yardım kolileri, Elazığ Valisi’nin emriyle kente sokulmadı. Valiliğin talimatı doğrultusunda kamyonları kente alamayacaklarını belirten polisler, AFAD ekiplerinin yardımları dışında yardım kabul edilemeyeceğini söyledi. HDP’li belediyenin hazırladığı 2 kamyon yardım malzemesi Elazığ’dan Ergani’ye doğru polis eşliğinde geri gönderildi.

İlçelerde ve köylerde hala battaniye yemek ve çadır ihtiyacı olan binlerce insan varken deprem yardımını geri çeviren AKP faşizminin kurmayları daha depremin ilk gününden depremde yaşanan acıları siyasileştirmemeli diyordu. Ama her yaptığını siyasi şova dönüştüren AKP başka yerlerden gelen yardımlardan siyasi çıkarı olmadığı için geri gönderiyor….

Ergani'den HDP'li belediyenin yolladığı kamyonlar Elazığ'a alınmadı. ile ilgili görsel sonucu
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.