AKP faşizminin kâbusu Haziran Ayaklanmasının 10. yılı

27 Mayıs 2013’te başladı Haziran ayaklanması.

Gezi olarak bilinen ülkemiz tarihinin en görkemli halk ayaklanması olan Haziran Ayaklanması’nın üzerinden 10 yıl geçti.
10 yıl geçti ama AKP faşizminin Gezi korkusu ilk günkü gibi taze. Halen iki kişinin bir araya gelmemesi için elindeki tüm olanakları seferber ederken, Haziran ayaklanmasının saygınlığını ve prestijini unutturmak, üzerini örtmek için her yönteme başvuruyor.

Tam 10 yıl önce Gezi parkındaki ağaçları tüm itirazlara rağmen kesmeye kalkışması üzerine başlayan tepki çok kısa sürede ayaklanmaya dönüştü. Ayaklanma tüm ülkeyi kapsadı. 79 ilde halk sokaklara çıkarak AKP faşizmine öfkesini haykırdı.
AKP faşizmi için Haziran ayaklanması artık halk ile ilgili politikalarında hiç akıllarından çıkartamayacakları bir etken oldu. Ne yaparlarsa yapsınlar, oluşacak tepkinin ikinci bir Haziran ayaklanmasına dönüşmemesi için her türlü önlemi alarak yaptılar o günden sonra.

Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım, Berkin Elvan, Ahmet Atakan ve Hasan Ferit Gedik Haziran ayaklanmasının şehitleri olarak tarihe geçtiler. AKP faşizminin eli kanlı polisleri 8 kişiyi katletti. Ancak tek bir polis tek bir gün bile olsun hapis cezası almadı.
Sadece büyük mücadeleler sonucu Berkin Elvan’ı katleden silahı ateşleyen Fatih Sarı ceza aldı ancak henüz elini kolunu sallayarak dışarda geziyor. Aldığı hapis cezası yargıtayda onanırsa yatacak.

27 Mayıs 2013’te başladı Haziran ayaklanması.
Gerçek Haber Ajansı olarak şanlı Haziran ayaklanmasını selamlıyor, Haziran şehitlerimizi anıyoruz. Anılarını mücadelemizde yaşayacağımızı tekrar ediyoruz…

Sosyal ağlarda paylaşın