AKP Faşizminin Haftalık Suç Bilançosu

Geçtiğimiz hafta boyunca AKP faşizmi bir çok konuda bir çok kesime saldırmaya devam etti. Hakkını arayan emekçiden, ulusal hakları için mücadele edene, haksız yere hapse atılan insanların ailelerinden sanatçılara… her kesime saldıran AKP’nin saldırılarını takip etmek pek mümkün değil. Hafta boyunca öne çıkan haberleri derleyerek bir bilanço hazırladık. Bundan sonra her hafta bu bilançoyu olabildiğince kapsamlı bir şekilde yayımlayacak, yönetememe krizi ile AKP’nin halka nasıl saldırdığını gözler önüne sereceğiz :

1- Yüksel Caddesi direnişinin 1123üncü günü Direnişine Destek Verdiği İçin 11 aydır tutuklu ve hasta olan, kamu emekçilerinin emektarı Sibel Balaç için yaptılar. İhraç emekçiler Alev Şahin ve Mehmet Dersulu gözaltına alındı.

2- Grup Yorum Konserleri yasaklandı. Grup Yorum’un İstanbul’da 6 aralıkta Yıldız Kenter tiyatrosunda ve 7 aralıkta Adana Yaşar Kemal Kültür merkezinde vereceği konserler yasaklandı.

Grup Yorum Konu ile ilgili « Adana Yaşar Kemal Kültür merkezinde 7 Aralık’ta yapacağımız konser Adana Kaymakamlığınca yasaklanmış. Ülkemizde açlık yoksulluk almış başını gidiyor onlar hala bizimle uğraşıyor; korkuları şarkılarımızda anlattığımız gerçekler, gösterdiğimiz yoldur » açıklamasını yaptı.

3 : 29 Kasım cuma günü İDİL KÜLTÜR MERKEZİ AKP’nin polisleri tarafından basıldı.

Baskında Grup Yorum üyeleri Bergün Varan, Sultan Gökçek ve Grup Yorum Korosu üyesi Tuğçe Tayyar işkenceyle gözaltına alındı. AKP’nin eli kanlı polisleri İdil Kültür Merkezi’nde bulunan eşyaları dağıtıp, yerlere saçtılar. Duvarda duran haritayı bile parçaladılar. Kapıları kırdılar. Kültür merkezinin alt katında bulunan İdil Cafe’nin camını kırıp demir parmaklığı söktüler. Kafenin kepengini dahi kırdılar

4: Ankara Yüksel Caddesi, İnsan Hakları Anıtı önünde süren direniş 1126. Gününde. Kamu emekçileri ekmekleri, onurları için direnişlerine ilk günlerinde olduğu kadar moralli ve coşkulu bir şekilde devam ediyorlar. Direnişçilerin eylem mesajı;

“Yüksel Direnişine destek veren Ömür Tekin’i de işinden ettiniz. İnsanların ekmeğiyle oynamaktan bıkmadınız mı?”

Mehmet Dersulu ve Nazan Bozkurt gözaltına alındı. Çevik kuvvetin geçişi engelleyip kendilerini sıkıştırmasına ve gözaltılara tepki gösteren Merve Demirel de gözaltına alındı.

5 : Sanatçı Yılmaz Çelik dün gece Dersim’de evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı.

Sosyal medyada Çelik’in gözaltına alınmasına tepki gösteren dostları ve sanatçılar Çelik’in bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

6 : Kadın Meclisi’nin çağrısıyla dün (8 Aralık) Kadıköy İskelesi’nde toplanan kadınlar, “Suç bende değil her neredeysem, ne giydiysem suç bende değil” sözleriyle danslı bir protesto gerçekleştirdi. #LasTesis için toplanan kadınlara saldıran polis, 7 kişiyi gözaltına aldı.

7 : Amed’in Karacadağ bölgesine bağlı Duger, Alankoz (Yalankoz), Arvali, Kabahıdır, Kılıçkaya köyleri ile Kayapınar ilçesine bağlı Kırkali köyü ve Çınar ilçesine bağlı Çakırturmaz köyüne bu sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Jandarmalar tarafından düzenlenen baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı sırasında işkence yapıldığı bildirildi. Duger köyünde gözaltına alınan İsmet Akar’ın kolunun kırıldığı öğrenildi. Kayapınar’ın Pirinçlik mahallesinde aynı aileden Süleyman Bırak, Mahmut Bırak ve Cafer Bırak’ın yere yatırılarak işkence edildiği bildirildi.

BİR KÖPEĞİ BİLE ÖLDÜRDÜLER

Pirinçlik’te kimsenin olmadığı bir eve yapılan baskında, evin köpeği jandarmalar tarafından ateş açılarak katledildi.

Gözaltına alınlardan adları öğrenilenler şöyle: Murat Çetin, Fırat Çetin (Kırkali köyü), Alankoz köyü İsmet ve Hakan Yıldız, Duger köyü İsmet Akar, Arvali köyü Mehmet Akyüz, Kabahıdır köyü muhtarı Nail Toprak, Kılıçkaya köyü Abdullah ve İbrahim Çiftçi, Çınar Çakırtutmaz köyü Abdulkadir Eken ve oğlu, Kayapınar merkez Abdulkadir Yağar, Pirinçlik mahallesi Mahmut Bırak ve Ahmet Derse.”

8 : “Mehmet Ağar’ın manevi evladı, (Süleyman Soylu) ‘Anayasa mahkemesi kararlarına uymak zorunda değilim’ diyor. Çete talimatlarına mı uyacaksınız?” Anayasaya uymayan Süleyman Soylu’nun polisleri her gün kendi anayasalarını çiğniyor.
İhraç Sağlık Emekçisi Mahmut Konuk, direnişinin 146. haftası, 1015. gününde kendisine desteğe gelen ihraç Öğretmen Mehmet Dersulu ve ihraç Maliye Emekçisi Cemal Yıldırım ile birlikte gözaltına alındı.

9 : Fethullah örgütü ile iktidarın tamamı iç içe, yanyana ülkeyi talan ediyordu. Darbe girişimi ile fetö ile ilgili ilgisiz onbinlerce insan hapse atıldı, işinden edildi, gencecik yeni askerler, Harbiyeli talebeler onlarca yıl hapse mahkum edilmiş ama her ne hikmetse bir tek AKP’li ceza almamıştı.

Haksızlığa uğrayanlar sesini çıkarmaya başlayınca AKP saldırıyor.

Harbiyeli öğrenci Furkan Çekinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya
İzmir insanları ve İzmir polisi hakkındaki düşüncelerinden hemen sonra gözaltına alındı

Melek Çetinkaya :” #AslaYalnızYürümeyeceksin
#EvlatNöbeti ..

10 : Bakırköy Direnişinde 142. hafta ihraç Öğretmen Nursel Tanrıverdi, bu hafta da oturma eylemi yapmak isterken gözaltına alındı. İşinden, ekmeğinden edilen kamu emekçilerini baskılar, gözaltılar yıldıramaz. Bu ekmek mücadelesidir, kullandığınız hiçbir zor, direnme hakkımızı elimizden alamaz.

11 : 1125. gün öğlen açıklamasına direnişçiler dört bir yandan çıkarak polisi şaşkına çevirdiler.
Mehmet Dersulu, Merve Demirel, Nazan Bozkurt, Alev Şahin ve Acun Karadağ gözaltına alındı.

12 : Diyarbakır’da 22 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır’da 12 aralık sabahı çok sayıda adrese polis baskını yapıldı. 22 kişi, PKK irtibatı iddiasıyla gözaltına alındı.

13  : Müzisyen Yılmaz Çelik tutuklandı

Gözaltına alınan müzisyen Yılmaz Çelik, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Dersim’de düzenlediği konser sonrası hakkında yürütülen ‘terör’ soruşturması kapmasında gözaltına alınan müzisyen Yılmaz Çelik, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

‘Örgüt propagandası’ ve ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla hakim karşısına çıkan Çelik, tutuklanarak Elazığ Cezaevi’ne gönderildi

14 : Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ, 14 aralık gece yarısı gözaltına alındı. Demirağ’ın gözaltı gerekçesinin bir hakaret davası olduğu öğrenildi. Demirağ, geçen mayıs ayında  Türkiyem TV’de sunduğu Yeniçağ’da Meydan programının ardından evinin önünde kimliği belirsiz kişilerin (!) saldırısına uğramıştı.

15 : HDP Urfa eski İl Başkanı gözaltına alındı

HDP Şanlıurfa eski İl Başkanı ve Suruç Belediyesi eski Eşbaşkanı Halil Akbaş, gözaltına alındı. Gerekçe aynı :  Akbaş’ın, yerine kayyum atanmasını protesto etmek amacı ile yaptığı konuşma gerekçesiyle ‘örgüt propagandası yapmak’ .

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.