25 aralık 2019

selçuk mızrak tutukluluğuna devam ile ilgili görsel sonucu
Selçuk Mızraklı’nın  duruşmasında bir kez daha ortaya çıkan; itirafçının ifadelerine dayalı iddianame ve tanık ifadesiyle tutukluluğuna devam karar verildi.

26 aralık  2019

HDP Eskişehir İnönü İlçe Kongresini gerçekleştireceği mekanın sahibinin polis tarafından tehdit edilmesi üzerine kongre salonda yapılamadı. Kongre açık alanda gerçekleştirildi.

26 aralık 2019

GRup Yorum’un 27 aralık günü Ferhan Şensoy Tiyatrosu’nda yapacağını duyurduğu konser yasaklandı. Elle yazılmış bir kağıdı 3 tane akrep denilen zırhlı araç eşliğinde getiren polisler tebligat bırakmadan gittiler. Normal işleyişe göre yasaklandığına dair mahkeme veya valilik kararı getirip muhatabına bırakmaları gerekir. Bu yaptıkları karar alel acele elle yazıldığından muhataplarına yani İdil Kültür Merkezi’ne bırakmayı göze almadılar şeklinde değerlendirildi.

grup yorum ferhan şensoy konser yasaklandı ile ilgili görsel sonucu

27 aralik

DBP’li Mengirkaon tutuklandı

Mardin’de, 24 Aralık günü ifade vermek için gittiği emniyette gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Hasibe Mengirkaon adliyeye sevk edildi. Mengirkaon, savcılık ifadesinin ardından “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, aynı iddiayla Mengirkaon’un tutuklanmasına karar verdi. Mergirkaon’a kimi gizli tanık ifadelerinin sorulduğu öğrenildi.

Mergirkaon, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

27 aralik

Bakican Işık’ın İdil Kültür Merkezi önünden akreple kaçırılarak gözaltına alındı.

Kaçırılan Bakican Işık’ı, polis tehdit ettikten sonra serbest bıraktı.

27 aralik

mustafa koçak anne ve babası gözaltına alında ile ilgili görsel sonucu
Mustafa Koçak için Adalet talep ettiği için annesi Zeynep Koçak ve babası Hasan Koçak Cevahir’in önünden gözaltına alındı.

27 aralik

Sözcü davasında karar: 7 kişiye hapis cezaları verildi. Sözcü gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay’ın da aralarında bulunduğu 9 kişinin “FETÖ”ye yardım ettiği iddiasıyla yargılandığı davasda mahkeme kararını açıkladı.

Oy birliğiyle alınan kararla; Emin Çölaşan 3 yıl 6 ay 15 gün, Necati Doğru 3 yıl 6 ay, Mustafa Çetin ve Metin Yılmaz 3 yıl 4’er ay, Yücel Arı, Gökmen Ulu ve Yonca Yücekaleli ise 2 yıl 1’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Gazetenin sahibi Burak Akbay’ın dosyası ise ayrıldı. Mediha Olgun ise beraat etti

27 aralik

İnşaat-İş örgütlenme sorumlusu Anıl Deniz Gider gözaltına alındı.

İnşaat-İş’in örgütlenme sorumlularından Anıl Deniz Gider’i başsavcılık kararıyla “çalışma hürriyetini engellemek ve tehdit”ten gözaltına alındığı öğrenildi.

Sendika yöneticisi Anıl Deniz Gider’in, Adem Çelik Şirketler grubu önünde hakları için direnen işçilerin örgütleyicisi olduğu biliniyor.

İnşaat-İş’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Vergi kaçıran, hakkımızı yiyen, kaçak işçi çalıştıran Adem Çelik’e dokunmayanlar, sendikamızın örgütlenme sorumlularından Anıl Deniz Gider’i başsavcılık kararıyla “çalışma hürriyetini engellemek ve tehdit”ten gözaltına aldılar!” denildi

27 aralik

Mimar Alev Şahin, Direnişinin 1056. gününde, Düzce Akp İl Binası önünde gözaltına alındı. Para cezası kesilerek hastaneden serbest bırakıldı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

29 aralık

AKP’nin Kadıköy ilçe binası önünde Kanal İstanbul’u protesto eden ESP üyesi 3 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

29 aralik

Ankara TAYAD: Gözaltılar Mustafa Koçak’ı Sahiplenmemizi Engelleyemez

Ankara TAYAD’lı Aileler Mustafa Koçak için Güven Park’ta 1 aylık açlık grevi eylemine başladılar. Eylem başlar başlamaz saldıran AKP’nin işkenceci polisleri iki TAYAD’lıyı gözaltına aldı. Mustafa’nın adalete olan açlığı bizlere güç veriyor. Mustafa tüm halkın adalet talebini omuzlayarak bedenini açlığa yatırdı. Bizlerde bu sesi, ne pahasına olursa olsun halka taşıyacağız.

25 aralık 31 aralık arasında geçen 6 gün içerisinde Yüksel direnişi :

25 aralık öğlen açıklaması    :

“Maden işçilerinin kaderi, yerin yedi kat dibinde ölmek değildir“ diye başlayan açıklamaya polis saldırdı 

Mehmet Dersulu Nazan Bozkurt gözaltına alındı.

25 araklık akşam açıklaması :

İhraç kamu emekçileri Nazan Bozkurt ve Mehmet Dersulu gözaltına alındı. Bir kadın polis Nazan’ın saçını çekip “şerefsiz” diye küfretti.

26 aralık öğlen açıklaması    :

“İş cinayetinde ölen işçinin ölü bedenini yol kenarına attılar! Bu ülkede işçinin, emekçinin ölüsünün kıymeti yok! Dirisinin de kıymeti yok!” dediler ve Nazan Bozkurt, Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya ve Merve Demirel işkence ile  gözaltına alındı.

26 aralık akşam açıklaması    :

İhraç Öğretmen Acun Karadağ ve Merve Demirel gözaltına alındı.

27 aralık öğlen açıklaması     :

“Bu ülkede 11 avukat tutuklu. Halkın avukatları tutukluysa bu ülkede adalet yoktur!” diye açıklama yapan  İhraç öğretmen Acun Karadağ ve Merve Demirel  işkence ile gözaltına alındı.

27 aralık akşam açıklaması     :

1144. günü akşam açıklamasında pankart açıldığı an saldıran, çekim yapılmasına da engel olmaya çalışan polis, ihraç emekçiler Alev Şahin ve Mehmet Dersulu’yu gözaltına aldı.

28 aralık öğlen açıklaması        :

Yine önlük giyildiği an anonsa başlayıp pankart açıldığında saldıran polis, ihraç kamu emekçileri Acun Karadağ ve Alev Şahin’i gözaltına aldı.

28 aralık akşam açıklaması        :

“Bugün günlerden Roboski. 8 yıl önce bugün 34 insanımızı katlettiler. Oğulların ceset parçalarını siyah çöp poşetlerine koyup annelere verdiler. Roboski bitmedi, sürüyor” dediler Roboski katliamının yıldönümü dolayısıyla ve Nursel Tanrıverdi, Nuriye Gülmen ve Nazan Bozkurt işkence ile gözaltına alındı.

29 aralık öğlen açıklaması     :

“1146 gündür ‘işimizi geri istiyoruz’ talebimizle direniyoruz”

İhraç Öğretmenler Mehmet Dersulu ve Acun Karadağ gözaltına alındı.

29 aralık akşam açıklaması   :

“Yeşilçam filmlerinde kötü fabrikatör babalar ‘söyle kızımın peşini bırakmak için kaç para istiyorsun’ derler ya; polisinki de o hesap ‘söyle direnişi bırakmak için kaç para ceza kesmemiz lâzım’ diyorlar. Dünya üzerinde öyle bir miktar yok. Direnişi bırakmayacağız”

Nazan Bozkurt ve Mehmet Dersulu işkence ile gözaltına alındılar.

30 aralık öğlen açıklaması    :

“10 Ekim’de insanlarımızı katlettiniz yetmedi, şimdi de katlettiğiniz insanlara terörist mi diyorsunuz? O diliniz kökünden kopsun! 10 Ekim’i IŞİD değil siz yaptınız siz! Asla unutturmayacağız!”

İhraç emekçileri Mehmet Dersulu ve Nazan Bozkurt gözaltına alındı.

30 aralık akşam açıklaması   :

“1147 gündür işimizi geri istiyoruz. Mücadelemiz haksızlığa uğrayıp adalet isteyen herkes içindir. AKP iktidarı adaletsizlik üretiyor ve bu adaletsizliği gizlemek için de baskı, şiddet, tutuklama, para cezası her yola başvuruyor”

Mehmet Dersulu ve Acun Karadağ gözaltına alındı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.