AKP faşizminden ucuz oyunlar

Şakran hapishanesinde ölüm orucunda bulunan Özgür Karakaya direnişinin 42.gününde hapishane yönetiminin Ali Cengiz oyununa tanıklık ettiğini iletti. Aslında Ali Cengiz oyunları kimsenin aklına gelmeyecek hileler için kullanılan bir deyimdir. Ancak Şakran hapishanesi işkencecilerin onlarca başvurduğu yöntem olduğunu o an unutmuş olacak ki başvurduğu oyun “işe yaramamış”.

Grup Yorum’un ölüm orucu direnişçilerinin direnişi bitirdiklerini, kendi istekleri ile müdahale talep ettiklerini ve bu doğrultuda hastaneye kaldırıldıklarını söyleyerek Özgür Karakaya’nın ölüm orucu direnişine son vermelerini istemiş hapishane yönetimi.

İspatlamak için zorla müdahale işkencesine götürdüklerinde çektikleri fotoğrafları göstermişler.

İşkenceciler on yıllardır işkence ettikleri insanların iradesini kırmak için bir yoldaşının ya da çok değer verdiği bir devrimcinin çözüldüğünü söyleyerek psikolojik işkence yaparlar. “o bile çözüldü, boşuna direnme”  taktiğidir bu. Ama artık o kadar çok bilinen bir taktiktir ki bu işkenceciler bile çok fazla kullanmıyor.

Şakran hapishanesine telefon edenlere verilen cevaplar dinlendiğinde, işkence suçlamalarını kabul etmeyen, saygılı, tutsaklara önem veren, onların sağlığını düşünen, yaşananlardan hiç bir sorumluluğu olmayan bir idare ile konuşulduğu zannedilir. Ancak gün yok ki yeni! işkence metodları ile kendilerini duyurmasın Şakran yönetimi.
Okurlarımız Şakran hapishanesinin işkence yapıp yapmadığını öğrenmek için şu numaralardan aranarak muhatabını isteyebilir Özgür Karakaya’ya neden böyle bir yalan söylediklerini sorabilir. Eğer onların ölüm orucunu bırakmalarını istiyorsanız hileye başvurmak yerine direnişçilerin haklı ve insani taleplerini karşılamanız yeterli diyebilir.

Telefon   : 009 232 618 10 23/25

Avea       :  0090 507 456 08 72            

Fax         :  0090 232 618 10 21

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.