AKP Faşizminden Evlerini Gaspettiği Depremzedelere İşkence

video duvar gazetesinin youtube sayfasından alınmıştır

Hatay’ın Aksaray, Saraykent, Akasya mahallelerinde yaşayan depremzedelerin rezerv alanına karşı yaptıkları eyleme polis saldırdı. Yerlerde sürükledi, işkence yaparak 4 kişiyi gözaltına aldı.

Rezerv alan nedir?
Şu an yürürlükte bulunan yasaya göre, rezerv yapı alanı, “Bu kanun uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere, TOKİ’nin veya idarenin talebine bağlı olarak veya resen bakanlıkça belirlenen alanlar” şeklinde tanımlanıyor. AKP faşizmi yeni yerleşim yeri ifadesini yasadan çıkarttı. Yani bu şekilde yerleşim yerlerini, mahalleleri, evleri de rezerv alanı ilan edebilecek. Bu yasa değişikliği AKP faşizminin depremi halkın evine el koymak için fırsata çevirdiğini gösteriyor.

Rezerv alanı ilan edilirse ne olur:
Halkın evine el koymak için riskli bina, depreme dayanıksız, gibi gerekçelere ilave edilen Rezerv alanı uygulaması ile artık AKP faşizmi TOKİ’nin göz diktiği mahallelere rahatlıkla(!) el koyabilecek. Daha önce kentsel dönüşüm kapsamında kandırarak imzalarını alarak evlere el koyarlarken artık imzaya da ihtiyaç duymadan aynı şeyi yapabilecekler.
Bugün Hatay’ın Aksaray, Saraykent, Akasya mahallelerinde yaşayan depremzedeler, mahallelerinin rezerv alanı ilan edilmesine karşı eylem yapmak istedi. Yapılan eyleme AKP’nin faşist polisleri saldırdı. Bu saldırı esnasında polislerin depremzedelere işkence yaptığı kameralara yansıdı..

Halk olarak evlerimize göz diken bu ahlaksız düzene karşı tek şeyin artık direnmek olduğu her gün daha da belirginleşiyor. Direnmezsek evimizi barkımızı almaktan tek bir an bile tereddüt etmeyecek doymak bilmez bir yağmacı soyuyla karşı karşıyayız. Seçim, oy, erken seçim gürültüsü sürerken halkın hiç bir sorunu konuşulmaz hale gelmiş durumda. Normalleşme diye beyinlerimize koca bir yalan işlenmeye çalışılıyor ama AKP faşizmi halka karşı savaşını her gün daha da büyütürek sürdürüyor…

Sosyal ağlarda paylaşın