AKP Duyurdu: 137 Cezaevi Daha Açılacak

Bir CHP milletvekilinin CİMER ile sorduğu soruyu cevaplayan Adalet bakanlığı 114 adet devam eden cezaevi inşaatı olduğunu ve ihale aşamasında ise 23 cezaevi projesinin bulunduğunu kaydetti.

Adalet Bakanlığı tarafından verilen yanıtta, Türkiye’de Temmuz 2019 tarihi itibariyle 353 ceza infaz kurumu olduğu belirtilirken, cezaevlerinin toplam kapasitesi 218 bin 950 olarak açıklandı. 353 cezaevinin 75’i açık, 7’si kadın açık, 9’u kadın kapalı, 7’si çocuk kapalı ve 4’ü çocuk eğitim evinden oluşuyor.

Adalet Bakanlığı açılacak 137 cezaevi ile 89 bin kişiyi daha hapse atabileceklerinin müjdesini verdi!

Hapishanelerin mevcut kapasitesi 219 bin civarında iken hapishanede bulunan insan sayısı bu rakamın yaklaşık 50 bin fazlası.

Faşizmin hapishane ihtiyacı bitmez. Hapishaneler halkın çocukları ile dolup taşıyor. Halka yoksulluk ve zulümden başka bir şey vermeyen faşizmin halka verebileceği başka bir müjde olamaz.

Soygun talan devam ettikçe halk kendi sorunlarına kendi bildiği yöntemlerle çare arar. Beğenilse de beğenilmese de çareler bulur. Halkın bulduğu çarelerin bazıları gerçekten de herkes tarafından suç olarak kabul edilir. Bunların  suçların tamamında sorumlu faşizmdir. Sömürü sistemidir. Her türlü suçu yaratan düzendir. Faşizmin suç ile mücadele edemez. Suçlu kendisidir çünkü. Yapabildikleri şey, alabildikleri en iyi (!) önlem cezaevi inşa etmektir

Halk kendisine hapishaneleri reva gören bu düzeni yıkmadığı sürece faşizmin hapishane ihtiyacı bitmez.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.