AKABE’DE İŞBİRLİKÇİLİK ZİRVESİ

İşgalci İsrail, Filistin’in her bölgesinde saldırılarını artırırken, yeni baskı yasaları çıkarırken, işbirlikçi Mahmud Abbas Yönetimi İsrail’le Akabe Zirvesi’nde bir araya geldi.

26 Şubat’ta Ürdün Kralı Abdullah’ın ev sahipliğinde Akabe şehrinde düzenlenen toplantıya, Filistin Yönetimi, işgalci İsrail, Mısır, ABD ve Ürdün temsilcileri katıldı.
ABD’nin inisiyatifi ve belirleyiciliğinde gerçekleştirilen Akaba Zirvesi, Filistinli direniş örgütleri tarafından “ihanet zirvesi” olarak değerlendirildi.
26 Ocak’ta Cenin Mülteci Kampı’nda 9 Filistinli’nin katledilmesi üzerine, halkın tepkileri karşısında Abbas liderliğindeki Filistin yönetimi de, “işgal rejimiyle aralarındaki güvenlik koordinasyonu anlaşmasını iptal ettiklerini” duyurmuştu.
Abbas yönetiminin Akabe Zirvesi’ne katılması bu kararın göstermelik bir karar olduğunu da gösterdi.

İşgalciler, Abbas Yönetimini Güçlendirmek İstiyor

Zirvenin sonuçlarına ilişkin detaylı açıklama yapılmadı.
Açıklanan bir maddeye göre, Filistin yönetimi ile İsrail, “tek taraflı eylemleri 3-6 ay durdurmaya hazır olduklarını” teyit ettiler.
Tamamen göstermelik bir “anlaşma”; Filistin Yönetiminin zaten İsrail’e karşı bir şey yaptığı yok… İsrail ise hergün saldırıyor ve bu saldırıları durdurma anlaşmasına uymayacağı açık.
Bu zirvenin amacı, Abbas yönetimini güçlendirmek.
Çünkü Batı Şeria’da direniş gelişiyor ve İsrail bu direnişi bastıramıyor.
Direnişi bastırmak için Abbas yönetimine ihtiyaçları var. Direnişçilere karşı baskınlar ve tutuklamaları sürdüren Abbas liderliğindeki Filistin Yönetimi, İsrail’in işini kolaylaştırıyor.
Bu nedenle de işgalci İsrail ve işbirlikçileri, Mahmud Abbas’a tam destekte bulunuyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın