“AİLELERİ SAHİPLENDİĞİ, GÖRÜNÜR KILINDIKLARI İÇİN HAYATTALAR”

Tutuklu Halkın Hukuk Bürosu avukatı Ayşegül Çağatay, cezaevinden gönderdiği mektubunda kaybedildikten 6 ay sonra Emniyette ortaya çıkan 4 kişiyle ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Halkın Hukuk Bürosu’nun tutuklu avukatlarından Ayşegül Çağatay, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na yazdığı mektupta, Şubat ayında siyah transporterla kaçırıldıktan 6 ay sonra Ankara Emniyeti’nde ortaya çıkan 4 kişinin durumuna değindi.

Eylül 2017’den beri tutuklu olan Avukat Çağatay, kaçırılan dört kişinin başına gelenlerin kendi müvekkilleri Ayten Öztrük’e yapılanlara büyük benzerlik gösterdiğini belirtti. Ayten Öztürk de kaçırılmış ve yaklaşık 6 ay ağır işkence görmüştü.

“AİLELERİ SAHİPLENDİĞİ, GÖRÜNÜR KILINDIKLARI İÇİN HAYATTALAR”

Ayşegül Çağatay mektubunda şöyle dedi:

“Temmuz ayının sonlarına doğru, Şubat ayında kaybedilen kişilerden dördünün bulunduğuna ilişkin haberleri okuyunca çok heyecanlandık. Haberlerin ayrıntıları geldiğinde mizansenin müvekkilimiz Ayten Öztürk’ün dosyasında yapılanlarla çok benzer olduğunu farkettik. Bu kişiler ailelerinin sahiplenmesi ve sizin emeklerinizle ‘görünür’ kılındıkları için bulundular ve hayattalar. Basında bu meseleye gereken önemin verilmediğini ve bir tür sansüre uğradığını tespit ettik. Anlaşılan hayatta kalmanın karşılığında suskunluk sözü aldılar. Ancak bu tür vakıaların tekrarlanmaması için üstelerinin kapatılmaması aksine üstlerine gidilmesi gerekir. Müvekkilimiz Ayten Öztürk’ün dosyasında bu durum açıkça teşhir edilmiştir. Bu dosyaya sahip çıkmak tüm gözaltına kayıp ve işkence vakalarına sahip çıkmak anlamına gelecektir.”

Ayşegül Çağatay’ın “görünür kılındıkları için hayattalar” dediği dört kişi; Şubat 2109’da zorla kaybedildikten 6 ay sonra Ankara Terörle Mücadele (TEM) şubesinde ortaya çıkan Salim Zeybek, Yasin Ugan, Özgür Kaya ve Erkan Irmak. Kaybedilen dört kişi bir mizansenle 6 ayın ardından kendileri gelip Ankara Emniyeti’ne teslim olmuş gibi gösterilmişlerdi. Dördünün de aşırı zayıfladıkları, korktukları ve ailelerine polisin ‘susun’ taleplerini ilettikleri görülmüştü.

2 YILDIR TUTUKLU

2 yıldır tutuklu bulunan avukat Halkın Hukuk Bürosu avukatı Ayşegül Çağatay, adil yargılama haklarının sağlanması için çağrı yaptı. 2 yıldır yaşanan olaylara dikkat çeken Çağatay, Halkın Hukuk Bürosu’na yapılan baskıların sonuç vermeyeceğini, her türlü infazlara ve tutsaklıklara rağmen hak mücadelesi vermekten geri adım atmayacaklarını belirtti.

AYŞEGÜL ÇAĞATAY’IN MEKTUBU

Tutuklu avukat Ayşegül Çağatay’ın Gergerlioğlu’na gönderdiği mektubun orjinali:


Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.