”Aile, Gençlik ve Çocuk Yaz Kampı”, Fransa’da Devam Ediyor…

Avrupa Halk Meclisleri’nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği yaz kampı orta Fransa bölgesinde 23 Temmuz Cumartesi günü başladı. Avrupanın çeşitli ülkelerinden aileler katıldı. Bugüne kadar Aile ve Gençlik Kampı adıyla düzenlenen kamp, bu sene ismini değiştirerek ”Aile, Geçlik ve Çocuk Yaz Kampı” adını aldı.

Bugün sekizinci gününde olan kamp, yaklaşık 100 kişinin katılımıyla devam ediyor. Bir çok komitenin kurulduğu ve komiteler aracılığıyla programlanan ve her anı dolu dolu geçen kampta, çocuklar için ayrı bir alan oluşturuldu. Gençlik komitesininde ayrı bir programla dahil olduğu kampta; etkinlikler, kamp düzeni, mutfak, eğitim programları; kolektif bir çalışma ile hayata geçiriliyor…

Alman emperyalizmi tarafanından geçtiğimiz aylarda tutsak edilen Grup Yorum üyesi İhsan Cibelik, devrimci gazeteci Özgül Emre’nin suçlarından birisi olarak bu kamplarlara katılmak, çocuk korosu çalıştırmak, kampta türkü söylemek ve kampı örgütlemek gösterilmişti. Bu yılki kampın özel bir önemi de buradan geliyor. ”Alman emperyalizmine göre şu an burada bulunan 100 kişi suçlu. Bir yaşındaki çocuğumuz dan 73 yaşındaki abimize kadar hepimiz suçluyuz. Bunlar suç ise bugün bu suçu işlemeye ailelerimizle, genç ve çocuklarımızla devam ediyoruz, devam edeceğiz, ” vurgusu bu kampta öne çıkıyor.

Kamp her sabah sporla başlıyor. Toplu olarak düzenlenen kahvaltının ardından hergün bir seminer düzenleniyor. 129 a-b yasaları, Emperyalizmin Sol Yumruğu, Mücadelenin 1 Yılı, Yozlaşma, Aile ve Çocuklarımız gibi çeşitli konularda katılımcıların hazırladığı seminerlere hemen tüm kamp katılımcıları dahil oluyor. Anti-Emperyalist Cephe’nin de katıldığı kampta AEC kimdir, kimlerden oluşur ve bugüne kadar neler yapılmıştır konulu bir seminerde düzenlendi.

Yüzme kursu, bilgisayar kursu, pratik üretim kursu gibi kurslar veriliyor. Ayrıca futbol, voleybol turnuvaları hazırlanıyor. Grup Yorum’unda dahil olduğu kampta 2 Ağustos Salı günü kamp alanında bir konser düzenlenecek.

Sosyal ağlarda paylaşın