Ahlaksızlık Artık Masal Kitaplarında …!

Musa Dinç bir yazar olduğu söyleniyor ama ne bir yazar ne ahlaklı bir insan olabilir. Son günlerde Yazdığı bir ÇOCUK kitabında cinsel şiddeti yani tecavüzü normalleştiren ifadeler kullanmıştı. Kitabın adi “Gül ve Düşün” Arı Sanat Yayınevi tarafından yayımlandı. Kitap bir çoçuk Kitabı hikaye kitabı kategorisine giriyor.

Şu satırları yazıyor Musa Dinç :


Kurnaz Tilki’nin aklından neler geçmiş acaba? Aklını tomografik süzgeçten geçirsek fena mı?

‘Boz Ayı’dan çok çektim, öyle bir şey başına getireyim ki, ömrü boyunca unutmasın. En iyisi tecavüz! Namusunu beş paralık edeyim!’ fikri baskın çıkmış.

Boz Ayı, Kurnaz Tilki’nin aklından geçirdiği şeytanlık dürtülerini hissetmiş, ama ne fayda. Japon yapıştırıcı ile yere yapıştırılmış gibi sıkışıp kalan Boz Ayı’nın son çırpınışları da yarar getirmemiş.

Kurnaz Tilki, Boz Ayı’nın arkasına geçmiş ve çirkin emellerine kavuşmuş. Boz Ayı’nın da bakireliği son bulmuş.

Kurnaz Tilki’nin kendini ölüme çok yakın hissettiği bir sırada, şans ibresi Kurnaz Tilki’den yana ağır gelmiş.

Gerdekten çıkmış damat misali gibi, gerine gerine göğsünü kabartarak böğürtlenler arasından çıkmış, doğru kaya dibindeki dere boyuna, dere sığ ve derin değilmiş. Kurnaz Tilki derede boy abdestini aladursun, Boz Ayı ile Nasır Amca’ya dönelim.

Boz Ayının üzerine kara bulut mu desem, kâbus mu desem; bir ağırlık çöküvermiş. Mahcubiyet ve ar duygusuyla başı önünde eğik, randevu evine düşmüş fahişeler gibi, kendi kendine içerlenerek mırıldanmış:

‘Bekâretim gitti, namusum beş paralık oldu! Hangi yüzle ayı âlemine çıkacağım(?) Damgayı yedim bir kere! Boz Ayı yerine Fahişe Boz Ayı derlerse, işte o zaman…’”

Bu Kitapı bir yazar yazabiliyor ve Bu kitapı bir yayınevi okuyor ve basabiliyor.

Okurlardan yani halktan birileri bu rezilliği okuyup ortalığı ayağa kaldırmasa belki uzun süre duyulmayacak..


Bu rezilliğin, ahlaksızlığın ve sapıklığın sahibi Musa Dinç dalga geçer gibi utanmadan sosyal medya üzeri şu çirkin açıklama bulunuyor. “Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor. Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor.

Peki yayınevi ya kitapı okumadan piyasaya sundu yada okuyup hiçbir kuşku ve sakınca görmeyip piyasaya sundu !!! Arı sanat Yayın Evi kitapın sadece pıyasadan çekildiğini açıkladı.

Bu rezillikte tabiki birde Milli Eğitim Bakanlığı var. Asıl sorumlu! Ama faşist, ahlakı ve insani değerlerini kayıp etmiş bir iktidarin Milli Eğitim Bakanlığından ne beklenebilir ki ? Bakanlığın yaptığı açıklamayı paylaşıyoruz. “Milli Eğitim Bakanlığı yalnızca bünyesindeki ders kitaplarının onayını vermektedir. Medyaya yansıyan söz konusu içerik, ‘hikaye kitabı’ kategorisindedir, Bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değildir”.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nun 26 Ağustos’ta kitapla ilgili inceleme başlattığını duyurdu. Açıklamada, “Kitabın içeriğinin çocuklarımızın psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilmiş ve adı geçen kitap ile ilgili muzır ve müstehcen olduğu yönünde karar ivedi bir şekilde alınmıştır. Çocuklarımızın yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapımızın korunması önceliğimizdir. Bakanlık olarak çocuklarımızın ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerik ile mücadelemiz devam edecektir” denildi.

Halkın sosyal medyada gündem oluşturmasıyla Didim Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Büyüyen tepkiler üzerine 28 Ağustos günü evinden gözaltına alınarak savcılıkça adliyeye sevk edildi. Hala pervasızca ve ahlaksızca yazdiği rezilliği normalleştirmeye çalişan Dinç şu ifadeleri kullandı: “Bir masal üzerinden kıyamet kopartılıyor. Siz asıl hırsızlara, sapıklara bakın. Bir masal yüzünden toplumun ahlakı bozuluyorsa, ben toplumdan özür diliyorum” demiş.

Göstermelik soruşturma ve göstermelik tutuklama. Halkı bekleyen hep aynı tiyatro. Tecavüzcüler, katiller, mafyalar, dolandırıcılar vs. kişiler göstermelik işlemlerle bir kaç gün gözaltında tutulup tekrar serbest bırakılıyor. Ahlaksızlık artık çocuk yaşta öğretilmeye çalışılıyor … Düzen değişmedikçe, bu faşist iktidar yıkılmadıkca ADALET sağlanmayacak.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.