Afyon’da Kürt işçilere silahlı saldırı: 1 ölü, 2 yaralı

Afyon Dinar ilçesinde Van’ın Erciş ilçesinden gelen inşaat işçilerine silahlı saldırı gerçekleşti. İşçilerden Özkan T. vefat etti, Fırat T. ve Emrah Ö. yaralandı.

Mevsimlik işçilere, inşaat işçilerine yapılan saldırıların ardı arkasının kesilmediği ülkemizde yaşanan bu saldırı ile faşizmin politikalarının geldiği noktayı gözler önüne seriyor.

Daha geçtiğimiz günlerde Sakarya’da bir grup Kürt mevsimlik işçiye yapılan saldırının üzerinden bir kaç gün geçmemişken yaşanan bu saldırı ülkemizde faşizmin özel olarak körüklediği kürt düşmanlığının sonucu olarak karşımıza çıkıyor.  Henüz saldırının sebebinin bilinmemesine rağmen olayı duyarak ilçeye gelmek isteyen akraba ve ailesinin Erçiş çıkışında ve Afyon’a girişte durdurularak alınmaması ve Jandarmanın “cenazenizi alın gidin” demesi olayın faşist bir saldırı olduğunu gösteriyor.

AKP faşizminin Kürt halkına karşı ırkçı faşist politikalarının sonucu bu saldırının da sorumlusu tüm saldırılarda olduğu gibi siyasi iktidardır. Bundan önce yaşanan hiç bir ırkçı faşist saldırıyı yapanların cezalandırılmaması bu denli pervasız saldırıyı getirmiştir. Bu ülkenin emekçileri birleşip AKP’nin halk düşmanı, faşist politikalarının karşısına dikilmediğinde daha kanlı saldırılar da gelecektir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.