Afyon’da, Ankara’da, Konya’da Irkçı Saldırılar…

Konya’da ırkçı bir güruh tarafından Kürt bir aileye yönelik saldırı gerçekleştirildi. Irkçı saldırıda bir kişi katledildi.

Son dört gün içinde Afyon, Ankara ve Konya’da  peş peşe ırkçı saldırılar gerçekleştirildi.

21 Temmuz’da gerçekleştirilen saldırıda, Konya’nın Meram ilçesine bağlı Çarıklıköy’de yaşayan Diyarbakırlı Dal ailesine 60 kişilik ırkçı bir grup silahla saldırdı. Saldırıda Hakim Dal katledildi.

Dal ailesine yönelik tehditlerin uzun süreden beri devam ettiği, ailenin köyden ayrılması yönünde baskı yapıldığı, aynı aileye daha önce de 3 kez saldırı girişimi olduğu belirtiliyor.

Arazi Çatışması Bahane:

Saldırıda katledilen Hakim Dal’ın kardeşi Hamdi Dal, gelişmeleri şöyle anlattı:

“Biz Kürt olduğumuz için bizi istemiyorlardı. Bize ‘Buraları satıp gideceksiniz’ diyorlardı. … Daha önce de zaman zaman bizi tehdit ettikleri oldu. Gece saatlerinde köyümüzde bulunan boş arazide çobanlar hayvan otlatırken tartışma başladı. Tartışma sonrasında Karahüyük’den en az 60 kişilik bir grup silahlarla geldiler. Önce amcamın oğluna saçma attılar. Biz üç kişiydik ve çoban kavgasını bahane ederek Kürt olduğumuz için keyfi olarak bize saldırdılar. Ağabeyim saldırıda yaşamını yitirdi”.

Konya’da bir süre önce Bahçeşehir Mahallesi’nde yaşayan bir Kürt aileye yönelik olarak da “Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” diyen bir faşist grubun saldırısı gerçekleşmişti.

Ankara’da Irkçı Saldırı:

Ankara’da da 20 temmuz günü, bir Kürt aileye yönelik “hayvan otlatma yeri” meselesi gerekçe gösterilerek bir ırkçı saldırı yapıldı. Sa.ldırıda 2’si ağır 4 kişi yaralandı.

Ankara’da Altındağ ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi’nde bulunan Hayvan Çiftliği ve hayvan kesim alanında, taraflar arasında “Hayvan dışkısının döküldüğü alan” kavga çıktı. Kırıkkaleli aile tarafından yapılan silahlı saldırıda, Mardinli Boztaş ailesinden 4 kişi yaralandı.

Saldırıya uğrayan aileden Ferhat Boztaş, ailenin üzerine en az 150 kişinin  saldırdğını, Boztaş ailesinden 4 kişi yaralanmasına rağmen, saldırgan ailenin koruma altına alındığını söyledi.

Polis de olaya müdahale ederken, asıl olarak Boztaş ailesi ve çevresine biber gazıyla ve coplarla saldırıp, Boztaş ailesinin fertlerini gözaltına aldı. 

Afyon’da Irkçı Saldırı

Afyon’un Sultandağı Dereçine Beldesi’nde, mevsimlik tarım işçsi Kürtlere yönelik ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda bir berber dükkanının önünde beklemekte olan 2’si kadın 7 kişi kafalarından ve farklı yerlerinden yaralandı.

Saldırıya uğrayan ailelerin “kaymakamlık kararıyla” memleketleri Diyarbakır ve Mardin’e geri gönderileceği belirtildi.

Sosyal ağlarda paylaşın