AFP Türkiye Bürosu’nda Grev!

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü idi.
Türkiye faşizmi o gün iki gazeteciyi daha tutukladı.
Gazeteciler bir çok yerde saldırıya maruz kaldılar.
Ve o gün, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü gününde, Agence France-Presse (AFP) Türkiye bürosu çalışanları, hakları için greve çıktılar.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Agence France-Presse (AFP) Türkiye bürosu arasında yürütülen toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle greve çıkıldı.
AFP çalışanları, AFP İstanbul Bürosuna “Bu iş yerinde grev vardır” pankartını asarak direnişlerini başlattılar.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından yapılan açıklamada, “gerçek enflasyonu görmezden gelen AFP işverenin, gazetecilerin taleplerine kulak tıkadığı ve tüm çabalarına rağmen masaya makul bir öneriyle gelmemesi” nedeniyle greve çıkıldığı belirtildi.

“Basın Özgürlüğü, Sadece Haberi Özgürce Verebilmek Değildir”

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, “1993 yılından beri basın özgürlüğü günü olarak kutlanan” 3 Mayıs’ta greve çıktıklarını” belirterek basın özgürlüğü konusunda şunları belirtti:
“Basın özgürlüğü sadece gazetecilerin haberlerini özgürce verebilmesi, yaptıkları haberler nedeniyle yargılanmamaları, tutuklanmamaları, şiddet görmemeleri değil aynı zamanda güvenceli çalışabildikleri, geçinebilecekleri bir ücrete de sahip olmalarını gerektiriyor. Özgürce yazabilmek için çıktığımız bu yolda haklarımızı da almak istiyoruz.”

Sosyal ağlarda paylaşın