AFAD’dan çadırları su basan deprem mağdurlarına: “Başınızın çaresine kendiniz bakın”

6 Şubat depremi katliama dönüştü. Depremin olması ile onbinlerce insan hayatını kaybetti. Depremden sonra da kurtarılabilecek onbinlerce insan hayatını kaybetti. Depremde ölen onbinlere, halk düşmanı devletin böylesi doğa olaylarına karşı hiç bir hazırlığının olmaması sebebiyle onbinlerce ölüm eklendi.

Ancak halkın çilesi yeni başladı.
Halk karda kışta, yağmur çamur içinde başını sokacak bir çadır bulmak için uğraşıyor. AKP faşizminin yönettiği kurumlar halkın ihtiyaçlarını karşılamak bir yana depremden de rant elde etmenin telaşına düşedursun halk kendi imkanları ile yaralarını sarmaya çalışıyor. Halkın tamamı, “devlet olmasa halk kendi sorunlarını çözecek” diyor.
Depremin üzerinden çok geçmeden yaşanan sel de katliama dönüştü. 19 kişinin hayatını kaybettiği sel sonrası Urfa ve Adıyaman’da kurulan çadırların büyük kısmı kullanılamaz hale geldi.
Günlerdir aralıksız yağan yağmur sonrası bölgede sel meydana gelirken halkın kaldığı çadırları su bastı.

AFAD konuyla ilgili halka “BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN” diyor.
Sanki bundan önce halkın derdine derman olmuşlar da şimdi başınızın çaresine bakın diyorlar.

Çadırları su basan halk, geceleri ağır hasarlı da olsa evlere girmek zorunda kalıyorlar. Halk, biraz şiddetli artçı depremle dahi yıkılma tehlikesi olan binalara geceyi geçirmek için girmek zorunda bırakılmış durumda.

AFAD veya KIZILAY da halk düşmanı AKP iktidarının halk düşmanı kurumlarıdır. Halkın hiç bir sorununu çözmedikleri gibi, dayanışmanın önüne geçerek, yardımlara el koyarak, halkın kendi sorununu çözmesine de engel oluyor.
Şimdi de kalkmış sanki bu zamana kadar bir şey yapmış da şimdi artık başınızın çaresine bakın diyor.
Bu halk başının çaresine bakar, bakacak evet. Ama asıl olarak halkın başının çaresine bakmasının tek yolu bu soygun talan düzenini yıkmak için örgütlenip mücadele etmek. Halk hem sorunlarına çözüm bulmak hem de bu soyguncu soyunu başından def etmek için kendi gücünü kullanacak. Bunun için komiteleşmek yakıcı bir ihtiyaç.

Halkın Gücü Komiteleri halkın kendi başının çaresine bakacağı örgütlülükler. Halkın Gücü komiteleri deprem bölgesinde katliamdan etkilenen herkesi örgütlenmeye çağırıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın