Adıyaman’da deprem: Bize makine lazım, makine, makine…

ADIYAMAN– Maraş merkezli iki büyük depremin en çok etkilediği kentlerin başında Adıyaman geliyor. Şehre girişlerin sınırlandırıldığı kentte yaklaşık 3 kilometrelik yol üzerinde neredeyse ayakta bina kalmamış durumda. Şehrin en az dört mahallesinin tamamen yıkıldığını anlatan depremzedeler şehre gelen ilk yardımların yetersiz olduğunu söyledi. Kilometrelerce araç kuyruklarının olduğu Adıyaman’da Gürcistan, İsrail ve Cezayir’den destek ekipleriyle ilk yardım için çok sayıda insan bulunuyor. İlk yardım araçlarının yetersizliği nedeniyle 3 kilometrelik alandaki kurtarma çalışmaları bir düzineyi bulmuyor. 

‘HİÇBİR ŞEKİLDE GELİP DERDİMİZİ SORAN YOK’

Kurtarma ekiplerini 40 saattir beklediklerini ve harabeye dönen kentte çok az sayıda iş makinesinin çalıştığını anlatan Ocak, “Adıyaman’da yaşananlar televizyonda bile çıkmadı. Yapmayın, bize çalışma makinesi gönderin. Bize makine lazım makine makine makine” diye konuştu.

Yıkılan evinin önünde bekleyen bir depremzede de “Adıyaman unutulmuş bir yer” dedi. Valiliğe gittiğini ama hiçbir konuda yardımcı olunmadığını anlatan depremzede, “Görevlendirilen vali söz verdi ama halen burada ne ekip ne de iş makinası var. Bize söylediği yurt dışı ve il dışından AFAD ekipleri gelecek, ama gördüğünüz gibi hareket yok. İki binada 28 ev var. Gündüz kendi imkanlarımızla 6 ceset, 1 yaralı çıkardık, çok mağdur durumdayız. Hiçbir şekilde gelip derdimizi soran yok” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın