Adil Yargılanma Talebi Yunanistan Hapishanelerinde. 11 Devrimci Açlık Grevinin 30. Gününde

19 Mart 2020 tarihinden beri Yunanistan’da tutuklu bulunan 11 devrimci alel acele hazırlanmış mahkemenin verdiği karar ile toplamda 333 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

11 devrimciye, tabiri caizse kelle başı cezalar verildi. Yani 11 kişiyle ilgili yöneltilen suçlamalara denk düşecek şekilde, kişiye göre değil, kelle başı! Önceden verilmiş karar mahkemede okundu demek mahkemeyi izleyenler ve 11 devrimcinin anlatımlarına göre yanlış değil.

Yani apaçık adil yargılanma hakkı gasp edildi 11 Türkiyeli devrimcinin. Savunma hakları ellerinden alındı, mahkeme salonunda tutsaklara saldırmak dahil bir çok keyfilik sahnelendi.

11 DEVRİMCİ ADİL YARGILANMAK TALEBİ İLE AÇLIK GREVİNDE

Yunan devleti 19 Mart tarihinde kurum ve evlere yapılan baskınlarla bir çok devrimciyi gözaltına aldı. Bunlardan 11’ini tutukladı. Bu tutuklananlar arasında henüz Yunanistan’a gelmiş insan dahi var. Sinan Çam. Hiç bir delil, kanıt gereği duymaksızın yargılanan 11 devrimci 30 gündür açlık grevinde.
Talepleri açık ve net: ADİL YARGILANMAK!
Demokrasinin beşiği Yunanistan’da demokrasinin “d” si olsaydı 11 devrimcinin yargılanma ve savunma haklarını gasp etmezdi. Sadece Sinan Çam’a bakıldığında yaşananın aslında bir yargılama olmadığını görmek mümkün.

17 Kasım’da görülecek üst mahkeme yaşanan adaletsizliğe son verip vermeyeceğini gösterecek. Tabi ki adaletsizliğe son verilmesi için adalet talebinin sahiplenilmesi ile mümkün. Sahiplenilmediğinde, adalet talebi büyütülmediğinde mahkemelerin, hele ki ABD ve AKP faşizminin güdümündeki mahkemelerin adil davranmasını beklemek boşuna olacaktır.

  

 

Sosyal ağlarda paylaşın