Adil Yargılanma Talebi ile Ölüm Orucu

Diyarbakır 2 Nolu T Tipi’nde kalan tutsak Emrullah Kanioğlu, adil yargılanma talebi ile 300 gündür açlık grevinde.
300 gündür sürmesine rağmen daha yeni duyulan açlık grevindeki tutsak Emrullah Kanioğlu 300. gününde sıvı almayı da keserek açlık grevini ölüm orucuna dönüştürdüğünü duyurdu. Sıvı almamasının üzerinden geçen 6. günde fenalaşan tutsak hataneye kaldırıldı.
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Kanioğlu’nun bu hastanede, hem yatırılmayı hem de tedavi olmayı reddetmesi üzerine tekrar hükümlü olarak bulunduğu 2 No’lu T Tipi hapishaneye götürüldü. 7 haziran günü yine fenalaşan Kanioğlu tekrar Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Adli bir suçtan dolayı hüküm giydiği belirtilen Kanioğlu’nun, hastahaneye kaldırıldığında, tedaviyi reddederken, sağlıkçılara şöyle dediği belirtildi: “Adil yargılanmak istiyorum. Ölüm orucunu sürdüreceğim. Belki ben öleceğim, ama benden sonrakilerin adil yargılanmasına umut olur”. 

Ülkemizde adil yargılanma hakkı için direnmek gerekiyor. Mahkemeler faşizmin hizmetinde halka karşı işleyen bir mekanizma. Böyle olunca halktan yana kararlar çıkmıyor. Bu durum örgütlü örgütsüz halkın direnişlerini doğuruyor.

Sosyal ağlarda paylaşın