Adana: Taksiciler Akaryakıt Zammına Karşı Eylemde…

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Taksiciler için 12 kural | soL haber

AKP iktidarı, ekonomisiyle ve politikasıyla halkın her kesimine zarar veriyor, düşmanlık yapıyor. Akaryakıt zamları, bir çok sektöre yansıyarak zincirleme zamlara yol açıyor. Pahalılığın faturasını yine halk ödüyor.

Adana’da taksi şoförleri akaryakıt zamlarına karşı eylem gerçekleştirdiler.

Taksi şoförleri, Festival alanında gerçekleştirdikleri protesto eyleminde “Bu zamlarla yaşanmaz” diyerek, “zamlar geri alınsın!” talebini dile getirdiler.

Eşleme çok sayıda şoför aracıyla gelerek katıldı.

Eylemde “Bu zamlarla yaşanmaz, bu zamlar geri alınsın” pankartı taşınırken, şoförler adına Adana Taksicileri Derneği Başkanı Mehmet Emin Kandemir bir açıklama yaptı.

Kandemir “Türkiye ekonomisinin ülke tarihinin en kötü 5 yılını yaşadığını” vurgulayarak şunları belirtti:

“Adana’da taksici esnafının sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamalar nedeniyle iş hacmi yüzde 80 düştü. Düşen alım gücü nedeniyle vatandaş mal alamamaktan, esnaf ise mal satamamaktan dertli. Piyasada nakit para dönmüyor. Böyle devam ederse iflaslar ne yazık ki artarak devam edecek”.

Lüks Yatlara Vergisiz Yakıt! Taksiceye Ağır Vergi!

Kandemir, konuşmasının devamında “lüks yatlara ÖTV’siz, KDV’siz mazot verildiğini… kendilerinin mazot alırken ÖTV ve KDV ödediklerine” dikkat çekerek. şu talepte bulundu:

“Taksi şoförleri kamu hizmeti yapıyor… Bizlere ÖTV’siz, KDV’siz mazot ve araç verilmeli. Ağır vergi yükü, yüksek kira bedelleri, stopaj, elektrik, su, doğalgaz faturaları, … ve krediler nedeniyle borç içinde yaşamaya devam ediyoruz. Mazota yapılan bu zamların geri çekilmesi ve taksicinin, dolmuşçunun, çiftçinin kullandığı mazottaki ÖTV’nin sıfırlanması gerekir.”

Sosyal ağlarda paylaşın