Adana Barosu: Feyzioğlu Artık Avukatları Temsil Etmemektedir


Ankara’ya düzenlenen „Savunma Yürüyor“ yürüyüşünden dönen Adana Baro Başkanı Veli Küçük ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Adliyesi önünde coşkuyla karşılandı.


Adana Adliyesi önünde konuşma yapan Küçük “Demokrasiye, hukuka  elbette saygımız sonsuzdur ama bu davranışıyla Metin Feyzioğlu artık baroları, avukatları temsil etmemektedir ve meşruiyet sorunu doğmuştur” dedi. Konuşmasında baro başkanlarının yolları kesilerek yaşadığı hukuksuzluğa da değinen Küçük ayrıca Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ortam hazırladığına ve sessiz kaldığına vurgu yaptı.

Konuşmasının devamında eğer Avukatlık Kanun’daki değişikliklerin devam dayatılması durumunda Ankara’da büyük bir miting yapacaklarını dile getirdi. Küçük yaptığı konuşmada kararlılığın, dayanışmanın ve mücadelenin kendilerini başarıya götürdüğünü belirterek “Bu başarı sadece bize ait değildir. Hukuksuzluğun yaşadığımız anda Türkiye’nin tüm illerinde adliye önlerinde, meslektaşlarımız, meslek odaları hassasiyet sahibi yurttaşlarımız bizleri yalnız bırakmadı” dedi. Küçük, “Baskıya, dayatmaya teslim olmayacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bir değişiklik olacaksa bu Baroların, TBB’nin yapacağı bir çalışma ile olabilir. Bunun dışındaki bir yaklaşım asla kabul etmeyeceğiz” diye konuştu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.